10 activitats per gaudir del cap de setmana de Tots Sants

El cap de setmana llarg arriba amb diferents propostes arreu de Catalunya per a tots els gustos

Ja tenim aquí un nou cap de setmana, el darrer del mes d'octubre. I aquest, una mica més llarg del que és habitual, ja que dilluns se celebra la festivitat de Tots Sants. La matinada de dissabte a diumenge estrenarem horari d'hivern, i diumenge a la nit celebrarem la Castanyada. Tres dies per mantenir les tradicions, però també per aprofitar per descobrir Catalunya a través de les activitats que s'hi organitzen.

Tot seguit, destaquem algunes de les propostes per als pròxims dies, però n'hi ha moltes més! No deixeu de consultar les diferents agendes municipals.

Fira de la Torrada a Sant Salvador de Guardiola @firadelatorrada

Fira de la Torrada a Sant Salvador de Guardiola @firadelatorrada

Fires i festes

Les fires i festes de diferents temàtiques estan presents durant el cap de setmana de Tots Sants. Entre elles, del 28 d'octubre a l'1 de novembre se celebra la Fira de Mostres de Girona, que enguany arriba a la seva 59a edició.

D'altra banda, dissabte, dia 30, se celebra la Fira de la Castanya a Maçanet de Cabrenys, on trobar castanyes i productes elaborats amb elles, a més d'activitats i tallers. I el dia de Tots Sants, l'1 de novembre, és el torn de la Fira de la Torrada a Sant Salvador de Guardiola, amb mercat de pagès, mostra d'antics oficis, espectacles i concerts, entre altres propostes!

Calamarenys

Calamarenys

Propostes gastronòmiques

La gastronomia segueix estant present durant el cap de setmana arreu del territori per gaudir de la cuina tradicional de diferents punts de Catalunya. Fins al diumenge, dia 31, encara es pot gaudir de Calamarenys, les Jornades Gastronòmiques del Calamar d'Arenys de Mar, i fins al dia 1, de les Jornades Gastronòmiques Es Niu a Palafrugell.

Vil·la Romana de Torre Llauder de Mataró @gencat

Vil·la Romana de Torre Llauder de Mataró @gencat

 

Visites guiades i més

Durant el cap de setmana són molts els monuments, jaciments, museus i espais arreu de Catalunya que ofereixen diferents modalitats de visites guiades i activitats per descobrir el patrimoni que tenim a casa nostra. Entre les moltes propostes (no deixeu de consultar les pàgines web dels espais que vulgueu visitar), dissabte, dia 30, es pot participar de la Visita Guiada a la Vil·la Romana de Torre Llauder de Mataró, o de la Visita Teatralitzada "On és la Iunia?" al Museu de Guissona.

Diumenge, dia 31, una de les propostes és Temps d'Universitat, Visites Teatralitzades a Cervera, per conèixer la història de l'edifici de la mà d'alguns personatges de l'època.

Saló del Manga de Barcelona @manga barcelona

Saló del Manga de Barcelona @manga barcelona

Més propostes

I encara més activitats de les que gaudir el cap de setmana. Per exemple, del 29 d'octubre a l'1 de novembre se celebra el Saló del Manga de Barcelona, i segueix endavant el Temporada Alta, Festival de Tardor de Catalunya a Girona i Salt.

Aquestes són només algunes de les propostes d'activitats del cap de setmana. Consulteu les diferents webs municipals per descobrir-ne moltes més!

Més informació
 
Destaquem