Visitem virtualment Sant Miquel del Fai

Una bona manera de descobrir Catalunya sense sortir de casa

En aquests dies de confinament municipal per les restriccions establertes per aturar la pandèmia generada per la Covid-19, cal buscar alternatives per omplir les estones d'oci sense sortir casa. Una bona manera és descobrir indrets naturals de casa nostra que ens ofereixin, encara que sigui a través d'una pantalla, una manera de desconnectar del dia a dia. Més endavant, segur que els podrem visitar tot fent una excursió.

Avui us proposem visitar virtualment Sant Miquel del Fai, gràcies a les eines que ens facilita Google. Un espai natural de gran valor patrimonial que es troba entre les comarques del Vallès Oriental i el Moianès.

De Sant Miquel del Fai en destaca, a banda de l'imponent entorn natural, el conjunt arquitectònic que s'hi erigeix. En destaquen especialment l'església romànica de Sant Miquel, l'única a tot el país que va ser construïda íntegrament dins una bauma (i que es conserva sencera), la casa Prioral i l'ermita romànica de Sant Martí. Unes construccions que es troben al capdamunt de la vall de Sant Miquel, dins el paratge natural dels Cingles de Bertí.

Pel que fa a l'entorn natural, destaca l'impressionant salt d'aigua del Rossinyol, al capdavall del qual hi ha les coves de Sant Miquel, i també el salt d'aigua del Tenes, i les coves de les Tosques.

 

Un espai preciós que esperem poden visitar ben aviat. Quan es pugui, recordeu que cal respectar l'entorn natural! Mentrestant, podeu fer una visita virtual en aquest enllaç.

 
Destaquem