Ruta per la ciutat bombardejada de Granollers

Descobreix els vestigis d'una etapa fosca per la ciutat

La capital del Vallès Oriental, Granollers, es pot descobrir des de diferents perspectives. És per això que hi ha diferents visites guiades i itineraris a resseguir per poder-la descobrir. Una d'elles és la ruta per la ciutat bombardejada.

I és que Granollers, com moltes ciutats de l'estat, va patir els atacs indiscriminats de l'aviació feixista sobre la població durant la Guerra Civil espanyola. El primer bombardeig sobre la ciutat es va produir el dimarts 31 de maig de 1938, provocant 224 morts, a més de nombrosos ferits i la destrucció d'una part del centre de la ciutat.

 

Uns mesos més tard, del 24 al 26 de gener de 1939, la ciutat va tornar a ser bombardejada, i va haver-hi una quarantena de víctimes i noves destrosses.

Amb l'itinerari que proposa la ciutat es poden conèixer els llocs més emblemàtics de Granollers que van resultar afectats per aquests atacs, a més de poder visitar un dels refugis antiaeris que es van construir l'any 1938. També es visita Can Jonch, el Centre de Cultura per Pau, com a punt de sensibilització i foment de cultura de la pau.

 

Per a més informació i reserves contacteu amb el Museu de Granollers.

Més informació
 
Destaquem