Montblanc

 

Si haguéssim de d’escollir el poble més bonic de Catalunya seria una elecció ben difícil. Però si haguéssim de fer un llistat, sí que tindríem clar que Montblanc estaria inclòs en aquest. Quan un arriba a aquest indret de la Conca del Barberà (Tarragona) el primer que li crida l’atenció és la visió imponent de les muralles, transportant-lo de forma imaginària a l’època medieval i en gran mesura a la llegenda de sant Jordi, que el costumista Joan Amades situa en aquesta vila. Es pot dir que Montblanc és un lloc de conte, de dracs, de cavallers i princeses: cada any als voltants del 23 d’abril, se celebra la Setmana Medieval, recreant escenes dels oficis i del dia a dia d’aquella època, amb l’afegit que la gent del poble hi participa activament disfressant-se també amb la roba de l’època.

 

 

 

És ben cert que el seu gran atractiu és el seu patrimoni històric, però el visitant fugaç que es quedi només amb aquesta faceta s’estarà perdent moltes coses interessants. Montblanc és una vila per visitar-la amb calma i gaudir d’una caminada pels seus carrers de forma relaxada. Així es podrà descobrir l’amabilitat de la seva gent, la riquesa de la seva gastronomia i els seus vins amb denominació d’origen Conca de Barberà, el seu entorn natural o les pintures rupestres amb les que els primers pobladors van deixar la seva petjada i que es troben ben a prop.

 

 

 

Montblanc és sens dubte un  poble que tot català ha de visitar. No només per la seva bellesa sinó també per la seva història que tant coneguda és arreu de Catalunya. Hi aniràs?

 

 

 
Destaquem