Les millors zones per trobar bolets al Berguedà

Catalunya m'agrada

El Berguedà és una de les comarques amb major tradició boletaire. La seva privilegiada situació fa que en gairebé la totalitat de la comarca s’hi puguin trobar molts bolets de diferent tipus: des dels apreciats rovellons fins a pinatells, ceps, moixernons o llenegues.

 

Sovint conèixer les zones on es fan els bolets és una feina complicada si no som de les rodalies, ja que és un secret molt ben guardat per tots els boletaires. Una bona zona on començar és la baga de Campllong, o qualsevol altre dels espais de la comarca que tenen pi roig.

 

No us oblideu de visitar les zones de Castellar de n’Hug, Borredà, La Pobla de Lillet, Saldes, Olvan, Vilada o Guardiola de Berguedà, la millor manera de trobar bolets es caminant pel bosc, per això us recomanem que agafeu unes bones botes de muntanya i estigueu disposats a caminar.

El Berguedà és especialment ric en rovellons, pel que si el vostre objectiu és trobar aquest bolet potser esteu de sort. Recordeu buscar-los en zones assolellades i en pinedes. Molta sort!

 
Destaquem