Els millors parcs urbans de Barcelona

Gaudir de l'aire lliure i refugiar-se de la calor és possible a la capital de Catalunya

Els parcs urbans són espais a l'aire lliure dins del nucli urbà d'una ciutat, generalment d'accés públic i gratuït i que està habilitat amb senderes, berenadors, espais amb màquines per a practicar esport i altres elements per a l'oci infantil o juvenil. Arreu de Catalunya, a les diferents ciutats, en podem trobar de tota mena. Però avui ens centrarem en els de Barcelona.

Van sorgir en el segle XIX, concretament va ser Joseph Paxton (arquitecte i paisatgista anglès) qui en 1843 va dissenyar a Liverpool el primer parc d'aquestes característiques. Aquests espais són molt importants, ja que suposen un pulmó verd enmig de l'asfalt de la gran ciutat.

Els beneficis d'aquesta mena d'instal·lacions són, entre altres:

  • Font de producció d'oxigen. Com comentàvem al principi, ajuda a combatre la contaminació de les urbs.
  • És un espai per a relaxar-se i divertir-se.
  • Un lloc per a conèixer amics i socialitzar.
  • Residència de moltes espècies vegetals i animals.

Alguns dels millors parcs urbans de Barcelona són:

El Parc Güell.

D'interès cultural i dissenyat per Antoni Gaudí, aquest parc situat en la zona alta de Barcelona, pròxim al Carmel posseeix molts elements arquitectònics dignes de visitar. L'entrada general a aquest parc costa 10 euros, però pot accedir-se gratis al parc tots els diumenges en temporada d'estiu a partir de les 17 h. El primer diumenge de cada mes, també hi ha unes certes entrades gratuïtes.

El Parc Joan Brossa.

Aquest parc està situat als peus del telefèric de Montjuïc, i ocupa actualment part de l'espai on estava situat el parc d'atraccions que hi havia a la muntanya. D'accés gratuït, posseeix grans vistes sobre la ciutat de Barcelona.

Parc del Laberint d'Horta.

Encara que té un preu simbòlic d'uns 2 euros, tots els dimecres i els diumenges té accés gratuït. És un parc d'estil neoclàssic, però que ha acabat convertint-se en un jardí romàntic, ple d'estanys i escultures. En el seu interior alberga un laberint de xiprers que fa les delícies de grans i majors.

Parc de Diagonal Mar.

De creació una mica més recent, aquest espai està situat al costat del centre comercial i compta amb un llac.

Parc de la Ciutadella.

Potser el més cèntric i un dels més concorreguts i històrics. Posseeix un gran llac on es poden fer passejos amb barca. A l'interior del parc està situat el Zoo de Barcelona, per la qual cosa és un bon destí per a visitar amb els més petits de la casa.

Parc de Pedralbes.

Situat a la diagonal, l'edifici d'aquest parc data del s. XVIII i era la residència oficial dels reis quan visitaven Barcelona. Actualment, a més de practicar esport i fer bonics passejos, el lloc s'utilitza per a celebrar esdeveniments i concerts de tota mena.

Parc de l'Oreneta.

Situat tocant la serra de Collserola, el parc és famós com a berenador i perquè disposa d'uns ferrocarrils de miniatura. El preu per a pujar a aquests trens tan peculiars només costa 2 euros i estan disponibles els diumenges i festius al matí.

Altres parcs de la ciutat també dignes de visitar són entre altres: el Parc de la Creueta del Cel que compta amb una piscina d'uns 60 cm de fons on poder-se refrescar en la temporada d'estiu o el Parc Cervantes amb el seu impressionant roserar.

 
Destaquem