L'impressionant Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat

Està declarat bé cultural d'interès nacional

Al municipi de Sant Feliu de Llobregat, capital del Baix Llobregat, es pot trobar un impressionant palau declarat bé cultural d'interès nacional. Estem parlant del Palau Falguera, un edifici del segle XVII, que ha estat propietat de les famílies Falguera, els Amat, els Càrcer, els Vilallonga, i que actualment és un equipament públic que allotja l'escola de música i el departament de cultura.

El palau té una superfície de 2.800 metres quadrats, i està envoltat d'uns extensos jardins. La façana principal que s'obre al jardí, del 1870, és d'estil eclèctic amb barreja d'elements neoclàssics amb elements derivats del romanticisme. Els diferents elements decoratius són de terracota, i representen l'horta, el jardí.

S'estructura de forma simètrica entorn d'un cos central més alt on hi ha el rellotge, coronat amb l'escut dels Falguera. Decoren la façana quatre pilastres amb capitell compost que flanquegen la porta, damunt la qual hi ha una fornícula ovalada amb una figura de dona que representa l'Abundància.

L'any 1890 es va construir l'oratori que es troba a la part exterior al lloc on hi havia hagut unes construccions auxiliars i, posteriorment, el 1911, es va ampliar el jardí. Una nova reforma el 1924 va suposar modificar la coberta i aixecar el sostre de la golfa.

L'espai acull l'Exposició Nacional de Roses.

L'espai acull l'Exposició Nacional de Roses.

El conjunt històric, que inclou el Palau de 2.800 m² i els jardins d'1,5 hectàrees, és des de l'any 1995 propietat de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, acollint diversos serveis municipals. A més, disposa de sales d'exposicions i d'un auditori, espai on se celebren concerts, conferències i altres activitats d'àmbit cultural. El Palau és també la seu de l'Escola Municipal de Música.

D'altra banda, els jardins i el Palau Falguera són també l'escenari de l'Exposició Nacional de Roses que se celebra a Sant Feliu el segon cap de setmana del mes de maig.

Més informació
 
Destaquem