Els 5 llocs que no et pots perdre de Manresa

La capital del Bages ofereix un ampli ventall de propostes per als visitants

Visitar la capital del Bages, Manresa, és sinònim de múltiples descobertes, gràcies al seu ampli patrimoni cultural, natural i històric. Des de Turisme recomanen cinc llocs imperdibles si visiteu la ciutat.

La Seu

La Seu

La Seu

El principal monument manresà és la Basílica Col·legiata de Santa Maria de Manresa, coneguda popularment com "La Seu". L'església gòtica que avui es pot contemplar va ser dissenyada pel mestre d'obres Berenguer de Montagut. La concepció arquitectònica de la Seu és pròpiament característica del gòtic català, i les seves obres es van iniciar l'any 1328, però fins a finals del segle XV no es va acabar el tancament de la nau.

La Cova de Sant Ignasi

La Cova de Sant Ignasi

La Cova de Sant Ignasi

En una de les balmes tan característiques del paisatge manresà, diu la tradició que Sant Ignasi de Loiola va retirar-s'hi una temporada per meditar i escriure els cèlebres Exercicis Espirituals. Aquesta cova s'ha acabat convertint en l'edifici més monumental i fastuós de la ciutat. Damunt de la roca natural s'hi ha erigit un imponent santuari, que s'ha convertit indiscutiblement en lloc ignasià per excel·lència de la ciutat i en un dels referents més universals del món jesuític.

Espai Manresa 1522. La ciutat d'Ignasi

Espai Manresa 1522. La ciutat d'Ignasi

Espai Manresa 1522. La ciutat d'Ignasi

Aquest espai és un centre d'interpretació de la Manresa ignasiana que es troba ubicat en dependències de l'antic claustre del convent de Sant Domènec, a la plaça Fius i Palà. L'objectiu d'aquest espai és ajudar a descobrir com era la ciutat que va acollir a Sant Ignasi de Loiola.

Museu Comarcal de Manresa

Museu Comarcal de Manresa

 

Museu Comarcal de Manresa

El Museu Comarcal de Manresa és un espai museogràfic que ocupa dues plantes en l'edifici de l'antic Col·legi de Sant Ignasi, on també s'hi troben l'Arxiu Comarcal del Bages i, des de l'any 2015, el Centre d'Acollida de Pelegrins. La visita al Museu Comarcal us farà participar en un recorregut en el temps de més de 6000 anys: des de la prehistòria fins al present, resseguint el fil de la història i l'art del país.

Carrer del Balç

Carrer del Balç

Carrer del Balç

El carrer del Balç és un magnífic exemple de l'urbanisme medieval català. El carrer formava part del nucli de la ciutat medieval, situat al voltant de l'actual plaça Major. A més, s'hi troba el centre d'interpretació del carrer del Balç, que, emplaçat en les dependències d'un antic casal noble, ofereix als visitants un muntatge amb recursos multimèdia que realça un conjunt patrimonial únic, permetent-los descobrir com era la Manresa del segle XIV.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?