5 platges on perdre's a les Terres de l'Ebre

El litoral del sud de Catalunya ofereixen múltiples alternatives per gaudir del mar

Les Terres de l'Ebre captiven es miren com es miren, tant pel seu patrimoni natural, com cultural, i també per la seva gastronomia, i l'oferta lúdica que proposen per a tota la família. Però sense cap mena de dubte, un dels atractius del sud de Catalunya és el seu litoral, que s'estén entre l'Ametlla de Mar i Alcanar (Baix Ebre i Montsià).

Un litoral en el qual es poden trobar des de cales cristal·lines fins a tranquil·les i extenses platges de sorra fina, sense oblidar el paisatge excepcional que ofereixen les dunes al Delta de l'Ebre. En total, 150 quilòmetres de costa entre formacions rocoses abruptes, cales idíl·liques i nombroses platges daurades.

Avui assenyalem 5 d'aquestes platges on, de segur, et voldràs perdre:

Platja de la punta del Fangar

Platja de la punta del Fangar

Platja de la Punta del Fangar (Deltebre)

Aquesta és una platja immensa, amb enormes dunes de sorra fina on podràs gaudir d'un repòs absolut. Una platja que compta amb una de les imatges més espectaculars que hi ha al Delta de l'Ebre, amb el far de fons. El sorral té més de 400 hectàrees de superfície i una extensió d'uns 7 quilòmetres de platja. La platja del Fangar no disposa de cap servei. Tampoc hi ha elements que permetin protegir-se del sol o del vent.

Platja de Cap Roig

Platja de Cap Roig

Platja de Cap-Roig (L'Ampolla)

La platja de Cap Roig és una de les més emblemàtiques del litoral de l'Ampolla, tant per la facilitat d'accés a peu o en cotxe i la proximitat a les zones residencials com per la qualitat de les aigües i els serveis. S'estén en el decurs de 190 metres de longitud per 40 d'amplada. Presenta una composició de sorra fina i daurada que contrasta amb l'entorn natural, format per desnivells marcats de roquissars i vegetació de pinedes i garrofers abundant. Les aigües són tranquil·les i no tenen pendents destacables. Presenta tot tipus de serveis, fet que la converteix en una destinació ideal per al turisme familiar. Ha estat guardonada amb la Bandera Blava per la seva qualitat.

Platja de Sant Jordi d'Alfama

Platja de Sant Jordi d'Alfama

 

Platja de Sant Jordi d'Alfama (L'Ametlla de Mar)

Aquesta platja de 100 metres de llarg està situada al peu del castell de Sant Jordi d'Alfama de mitjans del s. XII. Per anar-hi, cal entrar a la urbanització Calafat i prendre la primera sortida de la rotonda. Travessar la urbanització de la Marina de Sant Jordi, el port esportiu i seguir les indicacions fins a la platja.

Platja les Delícies

Platja les Delícies

Les Delícies (La Ràpita)

Passat el port pesquer de Sant Carles de la Ràpita podem gaudir de la platja de Garbí, i una mica més enllà, de la petita platja de les Delícies. Situada a tocar del nucli urbà, és de sorra molt fina i disposa de bandera blava com a prova de la qualitat de les seves aigües i els serveis que s'hi ofereixen. Hi ha un xiringuito, dutxes, xarxa per jugar a volei, servei de lloguer de patinets... i sovint s'hi organitzen vetllades musicals vora el mar.

Cala Xelín

Cala Xelín

Platja de Xelín (L'Ametlla de Mar)

Una de les platges més idíl·liques de les Terres de l'Ebre, amb aigües cristal·lines i fresques, envoltades de vegetació. La platja és de pedres i roques i està situada entre el municipi de L'Ametlla de Mar i la urbanització de les Tres Cales. Amb 120 metres de longitud, i 20 metres d'amplada, la cala és accessible amb cotxe i caminant.

Més informació
 
Destaquem