Roger Mas, el cantautor nascut a Solsona

Catalunyamagrada.cat

 

 

 

El cantautor català Roger Mas i Solé va néixer a Solsona l'any 1975. Inicià els seus estudis musicals amb 5 anys al costat del seu avi, Joan Solé i Costa, i amb 12 anys inicià la seva activitat artística com a clarinetista i saxofonista.

 

La seva carrera com a cantautor va començar l'any 1996 amb el Premi Èxit de Catalunya Ràdio, i des d'aquell moment, 9 són els discos que ha editat, a més de rebre nombrosos reconeixements de la crítica.

 

La seva música està inspirada en tres pilars: les músiques modernes, la d'arrel i els sons ancestrals del món. Mas ha musicat alguns dels poetes més rellevants tant catalans com de la resta d'Europa.

 

Ha estat guardonat amb més d'una vintena de premis i la seva discografia inclou els títols Les flors del somni (1997), Casafont (1999), En el camí de les serps i els llangardaixos blaus fluorescents cap a la casa de vidre de la Senyora dels Guants Vermells (2001), dp (2003), Mística domèstica (2005), Les cançons tel·lúriques (2008), A la casa d'enlloc (2010), Roger Mas i la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona (2012) i Irredempt (2015). Actualment prepara el seu nou treball que, sota el títol de PARNÀS, veurà la llum la pròxima primavera.

Fragment del concert de Roger Mas a Sant Cugat amb motius del Festival Nacional de Poesia 2017.

 

L'any 2013 va guanyar el premi sardanista Rotllana (atorgat per la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida), per combinar la música moderna amb la tradicional i els sons antics de bona part del món, amb lletres que són una barreja del llenguatge de carrer i les expressions literàries i ancestrals.

 

També ha publicat diferents llibres, com Flors, somnis, camins i serps (1998) o el més recent, El dolor de la bellesa (2017).

 
Destaquem