Roger Casamajor, l'actor de l'Alt Urgell premiat als Gaudí

Catalunyamagrada.cat

 

Roger Casamajor és, segurament, l'actor més cèlebre que ha donat l'Alt Urgell. Nascut a la Seu d'Urgell el 17 de desembre de 1976, va guanyar el Premi Gaudí al millor actor secundari per Pa negre.

 

La seva formació com a actor va començar a Andorra, i va ser membre, durant 5 anys, de la companyia Somhiteatre, amb la que va actuar en les obres Farses medievals, El Xal i El casament dels petits burgesos.

 

Va estudiar al Col·legi del Teatre i a l'Institut del Teatre de Barcelona, mentre feia les seves primeres incursions en el món del cinema amb El mar, d'Agustí Villaronga, L'illa de l'holandès, de Sigfrid Monleón, Salvajes, de Carlos Molinero i Guerreros, de Daniel Calparsoro, i també la sèrie de televisió Temps de Silenci.

Posteriorment, ha participat en diferents sèries televisives, com Mar de fons o Ventdelplà, en telefilms com Després de la pluja, obres de teatre com Carnaval i pel·lícules com El laberinto del fauno. El reconeixement va arribar per la seva interpretació de Farriol a Pa negre, guanyant el Premi al millor actor secundari als III Premis Gaudí.

 
Destaquem