Pau Escalé, un dels escaladors en gel més important que ha tingut Catalunya

Catalunyamagrada.cat

Pau Escalé
Pau Escalé | Cedida

 

Pau Escalé i Morales, nascut a Vic el 8 d'octubre de 1979, ha estat, segurament, l'escalador en gel més important que ha tingut Catalunya. Escalé perdia la vida el 10 de març de 2012 quan escalava la cascada de gel de La Dama del Circ al Circ de Gavarnia a la cara nord del Pirineu. L'escalador va patir un accident quan la columna de glaç per on pujava es va trencar i va caure al buit.

 

Escalé vivia per escalar en gel, així ho explicava al documental Pau Escalé, Go to the Parad-Ice. Un documental sobre la seva vida i la seva passió en el que va estar treballant els mesos de gener i febrer de 2012, on explicava la seva activitat i les seves motivacions i pensaments.

  

  

  

  

 

 

Va destacar en el món de l'escalada hivernal d'alt nivell, havent assolit vies en parets de gel de grau 6 i 7 tant al Pirineu com als Alps. Vinculat al Grup Excursionista Manlleu, la seva trajectòria va ser reconeguda per la seva dificultat tècnica i exposició per la Comissió d'Alt Nivell i Expedicions de la FEEC els anys 2010 i 2011.

 
Destaquem