Laia Sanz, l'esportista corberenca que ha rebut la Creu de Sant Jordi

Se li reconeix "una carrera brillant en un àmbit extraordinàriament competitiu"

La Generalitat de Catalunya donava a conèixer aquesta setmana quines són les persones que han estat reconegudes enguany amb la Creu de Sant Jordi, una distinció que esdevé un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona, i que va ser creada el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

Enguany, són 30 les personalitats i 15 les entitats que reben aquest guardó, entre elles, l'esportista de Corbera de Llobregat Laia Sanz, a qui se li reconeix "una carrera brillant en un àmbit extraordinàriament competitiu" que inclou, entre molts d'altres, tretze títols mundials de trial femení, deu títols europeus de trial femení, sis títols al Trial de les Nacions i una novena plaça absoluta al Rally Dakar 2015.

La seva projecció internacional l'ha convertida en una ambaixadora de Catalunya i la seva tradició esportiva.

Sanz va néixer a Corbera de Llobregat l'11 de desembre de 1985 i és una reconeguda esportista catalana de renom internacional que ha participat en disciplines motociclistes com el trial, el raid i l'enduro. Ja el 15 de desembre de 2014 fou guardonada amb el premi a la millor esportista catalana de l'any juntament amb Marc Márquez.

Les persones i entitats que reben la Creu de Sant Jordi 2020

Les personalitats guanyadores són: Àngels Alabert i Feliu, pianista, pedagoga i compositora. Josep Amat i Girbau, Doctor enginyer industrial. Miquel Barceló i Artigues, pintor, escultor, ceramista i gravador. Roser Bru Llop, pintora i gravadora. Martina Camiade Boyer, historiadora. Purificació Canals i Ventín, biòloga. Antoni Canu, poeta. Teresa Capell Capell, bioenginyera. Eduard Carbonell i Esteller, historiador de l'art. Imma Colomer Marcet, actriu i directora escènica. Maria Josep Cuenca Ordinyana, lingüista. Joan Estruch i Gibert, sociòleg. Jordi Fàbregas i Canadell, músic i activista cultural. Jordi Galí i Garreta, economista. Rosa Maria Garriga i Llorente, assistenta social. Gerhard Grenzing, músic i orguener. Benigne Marquès i Sala, arxiver. Anna Mercadé i Ferrando, directiva i empresària. Pere Miró i Sellarés, dirigent esportiu. Jordi Monés i Pujol-Busquets, pedagog. Josep Maria Monferrer i Celades, educador. Josep Maria Nadal i Farreras, filòleg. Sol Picó, coreògrafa. Miriam Ponsa, dissenyadora. Montserrat Pujolar i Giménez, pianista i compositora de sardanes. Joan Ramon Resina, filòleg. Carme Salvador i Guillem Agulló, pel compromís amb la lluita antifeixista . Laia Sanz Pla-Giribert, esportista. Carme Valls Llobet, endocrinòloga.

Les entitats guardonades són: Aire Nou de Bao, Associació Recull Blanes, Aules d'extensió universitària per a la gent gran de Barcelona (UB), Banda Municipal de Música d'Alcanar, Ecomuseu de les Valls d'Àneu, Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Germans Roca, Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró, Pro Discapacitats Fundació Privada Terrassenca, Fundació Sanitària Sant Pere Claver, Associació Cultural del Gremi de Pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre, Fundació Privada Hospital de Campdevànol, Orfeó Nova Solsona, Pallassos sense fronteres, Taller Àuria, SCCL.

 
Destaquem