Krkic i Fusté, els dos futbolistes de Linyola

Catalunyamagrada.cat

 

El municipi de Linyola, al Pla d'Urgell, ha vist néixer dos futbolistes del Futbol Club Barcelona. D'una banda, Bojan Krki? i Pérez, qui hi va néixer el 28 d'agost de 1990, fill del també futbolista serbi Bojan, qui treballà com a observador per al Barça, qui el va recomanar a l'equip.

 

Després de jugar a les categories inferiors, debutà amb el FC Barcelona B ja iniciada la temporada 2006-2007, i la temporada següent ja jugava al primer equip del Barça, temporada en la que també s'incorporà a la selecció espanyola sub-17. El seu debut al primer equip va ser el 24 d'abril de 2007 en un partit amistós contra l'Al-Ahly El Caire per a celebrar el centenari de l'equip egipci, on va marcar el segon gol del partit.

 

El debut en partit oficial va ser el 16 de setembre de 2007 en un partit de Lliga contra l'Osasuna al Reyno de Navarra que va acabar en empat a zero gols. Amb només 17 anys i 19 dies, és el tercer jugador més jove que debuta en el primer equip del FC Barcelona en partit oficial. El seu primer gol a primera divisió va ser el 21 d'octubre del 2007 en el camp del Vila-Real CF, on va debutar com a titular.

Josep maria Fusté
Josep maria Fusté | Cedida

 

El 22 de juny de 2011 el Futbol Club Barcelona va oficialitzar el traspàs del davanter de Linyola al club italià AS Roma, on va signar per les següents tres temporades. El juliol de 2014 fou traspassat a l'Stoke City anglès. L'agost del mateix any es confirma el retorn de Bojan a la Lliga espanyola amb la seva cessió a l'Alavès, on juga en l'actualitat com a davanter.

 

Però Krkic no és l'únic futbolista del Barça que ha vist néixer Linyola. Anys abans naixia en aquest municipi del Pla d'Urgell Josep Maria Fusté. Concretament, el 15 d'abril de 1941. Fusté va fitxar pel FC Barcelona el 1960, sent cedit a l'Osasuna. Dos anys més tard retornava al club català, on va jugar de migcampista durant deu temporades, arribant a ser-ne el capità. Un cop retirat ha seguit vinculat al món de l'esport blau-grana, dins de l'Agrupació de Veterans i com a comentarista esportiu.

 
Destaquem