Erika Villaécija: un estendard dins i fora l'aigua

Als seus 33 anys, la nedadora de Sant Cugat, un símbol de la natació catalana i espanyola

 

Erika Villaécija García és una icona de la natació catalana i espanyola. És un referent, un model a seguir. No tan sols pels seus èxits esportius, també pel que transmet fora de l'aigua. Amb 33 anys, la de Sant Cugat afrontava enguany l'última etapa de la seva carrera esportiva amb la mateixa professionalitat i il·lusió que el primer dia, tot i que com ella mateixa diu "tot el que havia de fer, ja ho he fet".

 

 

Aquesta està sent la quarta temporada d'Erika Villaécija al CN Sabadell, en la que enguany s'estrena com a entrenadora de natació de benjamins. També és psicòloga de l'Escola Santa Clara del Club Natació Sabadell. Recentment, s'ha tret el títol de CrossFit, i també n'és entrenadora. Des del gener del 2017, la santcugatenca és codirectora de Bevalue Sports, amb la també santcugatenca Maria Gilabert.

 

 

Villaécija té un currículum espectacular, sent internacional amb la selecció espanyola absoluta des del 2001. Entre un munt d'èxits esportius, destaca la seva participació en 4 Jocs Olímpics, ha guanyat una medalla d'or en el Mundial de Pisicina Curta del 2010, en els 800 metres lliures, i dos ors en l'europeu del 2004 (800 metres lliures i el relleu 4X200 metres lliures). En el relleu ho va aconseguir amb una altra santcugatenca, Melissa Caballero. Villaécija va entrar al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat l'any 1999. "Vaig entrar al CAR amb 15 anys. I tot el que he fet ho he fet per i per a la natació. És un estil de vida i no me'n penedeixo. Ho tornaria a fer. M'ha donat moltes més coses del que realment perds".

 

 

 

La santcugatenca va iniciar-se en el món de la natació als 6 anys "perquè el pediatre li va recomanar a la meva mare que fes algun esport perquè tenia problemes de pes. I em va apuntar a la Unió Esportiva d'Horta. Jo sóc d'Horta de Barcelona i teníem la piscina al costat de casa".

 
Destaquem