"Creiem que és de vital importància que els propietaris d'hotels grans i petits redirigeixin els seus establiments cap a un turisme més respectuós i més sostenible"

Megan Albets i Joel Llurda són els propietaris de Casa Albets, un hotel vegà i ecològic a Lladurs (Solsonès)

 

Casa Albets és una masia amb més de mil anys d'història. Datada del segle XI, ha vist passar mils de generacions. L'últim propietari que hi visqué fou l'avi de la Megan Albets, qui avui dirigeix aquest petit hotel juntament amb el seu marit, en Joel Llurda. Quan la Megan era petita, la casa estava abandonada, va ser així durant més de 50 anys. Al 2017, gràcies a la il·lusió i l'esforç de la jove parella, neix l'Hotel Casa Albets a Lladurs (Solsonès), un hotel vegà i ecològic pioner al nostre país.

 

A partir de quin moment convertiu el lloc en un hotel ecològic? Com va ser la transformació?

L'Hotel Casa Albets neix com a hotel ecològic. Ja de bon inici vam idear una empresa compromesa amb el medi ambient, amb la sostenibilitat, igual que nosaltres mateixos. Convençuts que confort i sostenibilitat poden (i han) d'anar de la mà, estem actualment tirant endavant una empresa pionera a les nostres terres. És per això que l'Hotel Casa Albets és com és.

 

En què es nota que és ecològic?

Durant el disseny i la posada en marxa del nostre projecte, des de l’equip directiu hem cuidat fins a l’últim detall per tal de dotar a tot el projecte en global de la màxima coherència. Casa Albets uneix les idees de respecte pel medi ambient, preferència pel producte Km.0, economia local, sostenibilitat i autosuficiència, amb els màxims estàndards de qualitat i confort. Una gran caldera de biomassa alimentada amb estella produïda localment és l’encarregada per a l’escalfament de l’aigua i de les habitacions i estances de l’hotel.

Un fet del qual ens sentim particularment orgullosos és que gran part dels mobles de l’hotel estan elaborats amb fusta de roure de la mateixa finca que va ser tallada l’any 2015 i que ha retornat a la casa en forma de preciosos mobles elaborats a mà, un per un, i dissenyats amb la idea que el material noble prengui tot el protagonisme.

 

Quina n'ha sigut l'acollida?

Sorprenentment bona. Rebem clients principalment de l'àrea metropolitana de Barcelona pels caps de setmana, estrangers entre setmana (que solen fer estades més llargues aprofitant els bons preus), clients de totes les edats, molts d'ells parelles que busquen un hotel íntim i romàntic, força famílies amb nens petitets (de 0-3 anys), molts clients que vénen acompanyats de la seva mascota...

 

Per què vau creure que era necessari posar en marxa un hotel d'aquestes característiques al nostre país?

No crèiem que fos necessari posar en marxa un hotel ecològic i vegà al nostre país, creiem que és de vital importància que els propietaris d'hotels grans i petits redirigeixin els seus establiments cap a un turisme més respectuós i més sostenible. És important crear llocs de feina de qualitat, garantir i respectar els drets dels treballadors, oferir productes de més qualitat, de proximitat, de temporada, reciclar, tenir fonts d'energia neta, depurar correctament els residus... perquè si no ho fem així, si les empreses no s'hi comprometen, hipotequem el món dels nostres fills.

 

A més disposeu d'un restaurant vegà, com és la gastronomia que oferiu?

El tipus de cuina del restaurant de l'Hotel Casa Albets porta el segell de Toni Rodríguez, reconegut cuiner en el món del veganisme. L'oferta culinària és íntegrament vegana. La tradició, amb l'ús de productes típics catalans, s'uneix a la innovació, amb la incorporació de productes d'altres cultures. Els ingredients utilitzats a la cuina de l'Hotel Casa Albets són preferentment de producció ecològica i de proximitat, frescos, de temporada i d'origen 100% vegetal. La seva sofisticada elaboració fa que sigui una cuina saludable, equilibrada i exquisida.

 

Casa Albets

 

Què els hi diríeu a aquells que se senten exclosos de venir al vostre restaurant perquè no són vegans i tenen prejudicis d'aquest estil de menjar?

El més important del menjar és gaudir-lo. Una cuina ben treballada, ja sigui tradicional, japonesa, mexicana o vegana, és aquella que aconsegueix sorprendre i emocionar. La cuina vegana va molt més enllà del que un podria pensar, no són amanides i verdures bullides. I la millor mostra que a l'Hotel Casa Albets la gastronomia és excel·lent és l'experiència dels nostres clients, la majoria dels quals no són vegans ni vegetarians.

 

Us trobeu situats a Lladurs, al Solsonès, què fa d'especial aquesta ubicació?

El més especial de la nostra ubicació és sense cap mena de dubte són les vistes, l'entorn i la casa. L'Hotel Casa Albets es troba enmig d'una finca de quasi 200 hectàrees amb més d'una desena de rutes de senderisme que es poden fer directament sortint des de l'hotel. La nostra zona és molt interessant a la tardor, època de bolets; a l'hivern, per la proximitat amb les pistes d'esquí de Port del Comte; a la primavera, per la bellesa dels paisatges i la bona temperatura; i també a l'estiu, ja que a menys de 5' tenim un petit riu amb piscines naturals perfecte pel bany i estem també a prop de dos preciosos pantans on es poden fer esports aquàtics com el caiac.

 

Quin tipus d'activitats poden gaudir els hostes que vénen a passar uns dies a Casa Albets?

Una de les activitats preferides dels nostres clients són els massatges que oferim. L'oli que utilitzem és molt especial, ja que és d'una petita empresa de dones emprenedores, especialitzades en l'oli d'oliva català aromatitzat amb espècies d'especials propietats. A més a més, sota reserva prèvia, també oferim classes de ioga (amb opció de fer-les a l'exterior), lloguer de bicicletes i una visita guiada a l'hotel per tal de conèixer la seva història.

 

Per què recomanaríeu una estada al vostre local?

La nostra bona reputació ens avala. Amb més d'un 9/10 a totes de webs on ens anunciem, molts dels clients que han estat a l'Hotel Casa Albets expliquen per què han vingut i per què tornarien. Som un hotel especial, diferent, on cuidem tots els detalls, perfecte per escapades romàntiques, per desconnectar, per gaudir d'unes vacances amb el/la vostre/a gos/sa...

 
Destaquem