30 anys de castells amb els Xiquets del Serrallo

La colla celebra el seu aniversari aquest 2018

 

Els Xiquets del Serrallo és una de les colles castelleres de la ciutat de Tarragona. Una colla que enguany està d'aniversari. Tres dècades compleixen aquest mes de novembre, i ho celebren durant les festes de Santa Tecla. Enguany, la Diada castellera serà el diumenge, 23 de setembre a partir de les 12.45 hores, quan les diferents colles participants (Xiquets de Tarragona, Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo i Castellers de Sant Pere i Sant Pau) entraran a plaça.

 

Els Xiquets del Serrallo es fundava el 27 de novembre de 1988, apadrinada per les altres dues colles que en aquell moment hi havia a la ciutat, els Xiquets de Tarragona i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Durant la seva primera temporada, la de 1989, van descarregar el 4 de 7, el 3 de 7, i el pilar de 5. El 1994 van aconseguir descarregar el primer 4 de 7 amb l'agulla i també van carregar el 2 de 7 al XV Concurs de castells de Tarragona.

 

El millor castell de la temporada 2001 va ser un 4 de 7 amb l'agulla carregat, i a partir d'aleshores la colla va entrar en uns moments d'hores baixes. L'any 2005 va semblar l'inici d'una certa recuperació. El 3 d'octubre del 2010, al XXII Concurs de castells de Tarragona, va carregar i descarregar el primer 3 de 7 amb l'agulla.

 

Una història que segueix endavant després de tres dècades de castells a la capital tarragonina.

 
Destaquem