7 de juny: Un tramvia atropellava Gaudí

L'arquitecte moria tres dies després a la ciutat de Barcelona

El dia 7 de juny del 1926 l'arquitecte Antoni Gaudí era atropellat per un tramvia a Barcelona, en un accident que li provocaria la mort tres dies després. Aquell dia, Gaudí caminava per la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona, i en travessar el carrer de Bailèn, prop de la plaça de Tetuan, un tramvia el va atropellar i el va deixar sense sentit.

L'arquitecte va ser traslladat a la casa de socors de la ronda de Sant Pere i d'aquí a l'hospital de la Santa Creu, greument ferit. Pel seu aspecte de captaire, van trigar a adonar-se que es tractava del genial arquitecte.

 

Va morir el dia 10 de juny del 1926 a l'hospital de la Santa Creu, a les cinc i vuit minuts de la tarda. El seu fèretre va ser cobert amb la senyera de l'Associació d'Arquitectes de Catalunya i s'exposà en capella ardent al mateix hospital fins al dia 12.

La tarda del 12 de juny es traslladà el fèretre en una nombrosa comitiva fúnebre encapçalada per l'alcalde de Barcelona, Darius Rumeu, baró de Viver, fins a entrar a la catedral de Barcelona per la porta de Santa Llúcia. Posteriorment, la comitiva fúnebre es traslladà fins a arribar a la cripta de la Sagrada Família, on l'Orfeó Català cantà un respons i on Gaudí fou enterrat a la capella de Nostra Senyora del Carme.

 
Destaquem