6 de setembre: Es fundava l'Orfeó Català

Catalunyamagrada.cat

L'Orfeó Català és una societat coral fundada l'any 1891 per Lluís Millet i Amadeu Vives i va ser un orfeó capdavanter dins el panorama musical català.

La idea i la creació de l'Orfeó Català es gestà durant els concerts que algunes societats corals estrangeres van realitzar a Barcelona, amb motiu de l'Exposició Universal de 1888. A més d'aquest estímul musical, hi ha dos elements més que van impulsar la creació d'aquesta entitat: el sentiment de catalanitat i lligat a aquest, la necessitat estètica i cultural de crear un estil propi, és a dir, una escola nacional. Va rebre el suport de l'industrial i mecenes Antoni de Paula Capmany.

 

En el seu desenvolupament va arribar a ser un referent cultural fonamental en el panorama musical català del segle XX pel foment de la música catalana, així com per fer conèixer les grans obres del repertori coral universal.

Com a entitat l'Orfeó Català va posar les bases per instaurar un moviment musical català a través de la creació de la "Revista Musical Catalana" (1904-1936), la Festa de la Música Catalana (1904) i la construcció d'un auditori propi: el Palau de la Música Catalana (1908), instruments necessaris, entre altres, per a la normalització de la vida musical, i que li van permetre liderar durant molts anys el món musical català.

 

El Palau de la Música ha estat la principal sala de concerts de Barcelona fins a la construcció de l'Auditori.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Destaquem