27 de novembre: Avui fa anys Gerard Quintana

És la veu de Sopa de Cabra, a més d'escriptor i altres facetes artístiques

Àmpliament conegut per ser la veu del mític grup català Sopa de Cabra, aquest 27 de novembre és l'aniversari de Gerard Quintana i Rodeja. I és que el cantant i escriptor naixia tal dia com avui, l'any 1964, a Girona. Quintana, prèviament al grup Sopa de Cabra, havia estat als grups Hasta los huevos de Mili i Ninyin's Mine Workers Union Band.

Després de la seva trajectòria com a veu i compositor de Sopa de Cabra, fins a la primera dissolució del grup l'any 2001 (que posteriorment reprendrien la seva activitat), Quintana va iniciar la seva carrera en solitari amb el disc Senyals de fum, i posteriorment Les claus de sal i Per un tros de cel, alhora que enregistrava, amb Jordi Batiste Els miralls de DylanSense reina ni as, i Escolta-ho en el vent on versionen Bob Dylan.

Sopa de Cabra tornava als escenaris l'any 2011, quan els integrants del grup es van retrobar per fer una sèrie de concerts. L'any 2015 tornaven amb un disc amb temes nous, Cercles, i l'any 2020 publicaven La gran onada.

Entre altres propostes musicals i artístiques, ha col·laborat en nombrosos discs d'altres artistes com ara Gossos, Albert Pla, Albert Fibla, Kabul Babà, Van de kul, Esteve de Franc, Quimi Portet, Ressonadors i Ricard Puigdomènech, entre d'altres. També l'hem pogut veure al cinema, en pel·lícules com Rateta, Rateta (1990), de Francesc Bellmunt.

Com a escriptor, l'any 2019 publicava Entre el cel i la terra, i posteriorment arribava la seva segona novel·la titulada L'home que va viure dues vegades, amb la qual va guanyar el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull el 2021.

 
Destaquem