26 de febrer: Fa anys Ada Parellada

Ha rebut la Creu de Sant Jordi en reconeixement per la seva trajectòria en el món de la restauració

La cuinera catalana Ada Parellada i Garrell naixia a Granollers el 26 de febrer de 1967. És coneguda, entre altres, per dirigir el restaurant Semproniana a Barcelona, i per aparèixer en diferents mitjans de comunicació promovent bons hàbits alimentaris.

El restaurant Semproniana el va obrir quan tenia 25 anys, i en dirigeix dos més en l'actualitat, tots a la capital catalana. De la mateixa manera, imparteix tallers de cuina i és molt activa als mitjans de comunicació en la difusió d'una alimentació saludable, i ha publicat diferents llibres de cuina i la novel·la Sal de vainilla (2012).

La cuinera es va vincular en política l'any 2015, sent la sisena suplent a les llistes de Junts pel Sí a les Eleccions al Parlament de Catalunya. L'any 2016 rebia la Creu de Sant Jordi en reconeixement per la seva trajectòria en el món de la restauració.

 
Destaquem