25 de gener: Fa anys Xavi Hernández

Actualment, és l'entrenador del primer equip del Futbol club Barcelona

Xavier Hernández i Creus, qui és l'actual entrenador del Barça, naixia a la ciutat de Terrassa el 25 de gener de 1980. La seva carrera futbolística està vinculada al FC Barcelona, des de ben petit. I és que Xavi va arribar al club amb tan sols 11 anys. Va jugar com a migcampista, fins que el 21 de maig de 2015 va anunciar que a final de temporada abandonaria l'equip per acabar la seva carrera com a jugador a l'Al Sadd de Qatar, en el qual finalment es va retirar el 2019. Va ser el dia 29 de maig, iniciant així la seva carrera com a entrenador de futbol.

És el jugador que ha disputat més partits amb el primer equip del Futbol Club Barcelona amb un total de 767, i el primer en partits jugats en competicions europees i també en partits de lliga.

Al Barça, era el jugador que havia assolit més títols amb un total de 29, i també és el tercer jugador que més cops ha jugat amb la selecció espanyola, i el que més partits ha jugat a la Lliga de Campions de la UEFA, amb 151.

El 2009 va quedar tercer en la votació per la Pilota d'Or i va esdevenir així el primer català de la història en quedar entre els tres primers, posició que va repetir els anys 2010 i 2011. El 2011, fou segon rere Messi al Premi al Millor Jugador d'Europa de la UEFA.

Des del 6 de novembre del 2021 és l'entrenador del primer equip masculí de futbol del FC Barcelona, de la Primera Divisió espanyola.

 
Destaquem