23 de gener: Fa anys Roser Capdevila

La il·lustradora catalana és l'autora de Les Tres Bessones

Hi ha tres personatges molt estimats a Catalunya, Les Tres Bessones, i la seva creadora, Roser Capdevila i Valls, fa anys aquest 23 de gener. Va néixer a Barcelona el 23 de gener de 1939, i als anys 80, Capdevila va començar a il·lustrar llibres de text per a infants amb els seus dibuixos, caracteritzat per un estil simple, però amb una caricatura fresca i dinàmica.

Va ser el 1983 quan, inspirant-se en les seves tres filles, Teresa, Anna i Helena, va crear els personatges de Les Tres Bessones, els llibres de les quals han estat traduïts a 35 llengües i ha propiciat la creació d'una sèrie de televisió que s'ha emès en 158 països.

El seu llegat, format per més de 3.000 dibuixos, litografies, gravats i contes, el va donar l'any 2011 a la Biblioteca de Catalunya.

La coneguda il·lustradora catalana, va ser guardonada l'any 1999 amb el Premi Nacional de Cinema i d'Audiovisual, concretament en l'apartat d'Audiovisual, i el 2004 amb la Creu de Sant Jordi, concedits ambdós guardons per la Generalitat de Catalunya.

 
Destaquem