21 de febrer: És l'aniversari de Victòria Camps

Ha destacat per la defensa del paper de la dona en la vida política, entre altres

La filòsofa Victòria Camps i Cervera, catedràtica de Filosofia moral i Política a la Universitat Autònoma de Barcelona, naixia a Barcelona, el 21 de febrer de 1941.

Doctorada per la Universitat de Barcelona, ha ocupat el lloc de vicerectora, professora i catedràtica d'ètica de la Universitat Autònoma de Barcelona, participant també en els comitès ètics de l'Hospital del Mar, de l'Hospital de la Vall d'Hebron i de la Fundació Esteve de Barcelona, a més d'haver estat presidenta del Comitè de Bioètica de Catalunya.

A més de la seva faceta docent, Camps ha estat vinculada a la vida política, sent senadora pel PSC-PSOE a les eleccions generals espanyoles de 1993, participant en la candidatura com a independent.

És membre del Comitè de Bioètica d'Espanya, presidenta de la Fundació Víctor Grifols i Lucas i membre del Consell de Redacció de les revistes Isegoría i Letra Internacional.

En el seu treball ha destacat per la defensa del paper de la dona en la vida política, la convicció en l'Estat del benestar com a un valor a defensar, una activa defensora de la democràcia participativa i d'una ètica que contribueixi a la formació de la ciutadania.

El 2008 rebé el Premi Internacional Menéndez Pelayo «pel seu magisteri filosòfic i la influència moral del seu pensament tant a Espanya com a Amèrica».

 
Destaquem