20 de gener: Es va morir Dolors Piera

La mestra i sindicalista va ser la primera dona regidora de l'Ajuntament de Barcelona

A Santiago de Xile, el 20 de gener de 2002, moria la mestra i sindicalista catalana Dolors Piera i Llobera. Nascuda a Puigverd d'Agramunt el 21 de juliol de 1910, Piera va ser membre de FETE-UGT, també Secretaria General de la Unió de Dones de Catalunya i va ser la primera dona regidora a l'Ajuntament de Barcelona, pel PSUC, entre 1937 i 1939.

Dolors Piera va exercir de mestra en diverses poblacions catalanes, i el 1934 va prendre possessió de la plaça definitiva de mestra a Vilafranca del Penedès. Entre altres, també va ser redactora de l'òrgan del sindicat L'Escola Proletària, ocupà la Secretaria General de la FETE-UGT a Barcelona, representà Catalunya al Congrés Estatal dels sindicats de mestres celebrat a Madrid el juny de 1936 i fou delegada per Catalunya en el Congrés Mundial de Professors de París.

Igualment, ocupà la secretaria del Front d'Esquerres a Vilafranca i ingressà PSUC. Participà en l'organització del Congrés de la Dona i en la creació de la Unió de Dones de Catalunya, i va ser nomenada consellera- regidora de Cultura de Barcelona.

Piera es va exiliar a París després de la derrota de la República, posteriorment a la República Dominicana i finalment s'instal·là a Xile, on va morir l'any 2002.

 
Destaquem