2 de gener: Fa anys de la mort de Sebastià Juan Arbó

Nascut a les Terres de l'Ebre, ha estat un dels grans escriptors en llengua catalana

Un dels grans escriptors que ha donat les Terres de l'EbreSebastià Juan Arbó, moria el 2 de gener de 1984 a Barcelona. Nascut a Sant Carles de la Ràpita (Montsià, 28 d'octubre de 1902), va ser un escriptor català de renom, va conrear la novel·la, el teatre, la biografia i també la traducció, sent soci d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

La seva primera novel·la, L'últim combat, la va publicar l'any 1931. Després vingueren altres títols rellevants com Terres de l'Ebre, la seva obra més coneguda, una novel·la en la qual descriu la situació dels camperols del delta de l'Ebre. Una història de la lluita per sobreviure de tres generacions d'una mateixa família de pagesos.

Després de la Guerra Civil va deixar de publicar fins que el 1947 publica Tino Costa, amb versions en català i castellà. Tino Costa és considerada la seva obra més important. A partir de 1948 va escriure en castellà, fins als seus últims anys, quan va tornar al català amb Narracions del Delta (1965), L'espera (1968), i La masia (1975).

 
 
Destaquem