19 de setembre: Seria l'aniversari de Montserrat Carulla

L'actriu catalana va morir el 24 de novembre de 2020

El 19 de setembre de 1930, a Barcelona, naixia l'emblemàtica actriu Montserrat Carulla, qui ens deixava el 24 de novembre de 2020 a l'edat de 90 anys. Carulla era una de les actrius catalanes més reconegudes de tots els temps, vinculada al cinema i la televisió, però especialment al món del teatre.

Els seus inicis com a actriu estan lligats al teatre amateur, i s'inicià professionalment l'any 1960 amb l'obra Soparem a casa, així com El fiscal Recasens i l'adaptació de Romeo i Julieta de Josep Maria de Sagarra. A banda del teatre, també va treballar en cinema i televisió, sent especialment recordada pels seus papers a Secrets de famíliaDones d'aigua o El cor de la ciutat.

Carulla s'acomiadava dels escenaris l'any 2014, al Teatre Romea, el mateix on havia debutat. Ho va fer l'obra La iaia, escrita i dirigida pel seu fill Roger Peña, i compartint escenari amb el seu nét Aleix Peña.

Entre altres reconeixements, l'any 1992 fou guardonada amb el Premi Margarida Xirgu de teatre, va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 1995, la Medalla d'Or al Mèrit Artístic l'any 1999, i la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya l'any 2008. El 3 de febrer de 2013 fou guardonada amb el Premi Gaudí d'Honor per la seva trajectòria artística durant la Gala Gaudí.

 
Destaquem