15 de febrer: Fa anys Sílvia Pérez Cruz

Entre altres reconeixements, ha guanyat el premi Gaudí a la millor música original i dos Goya

La cantant Sílvia Pérez Cruz celebra el seu aniversari aquest dijous. I és que va néixer al municipi de Palafrugell el 15 de febrer de 1983. Filla de músics, va començar a estudiar solfeig, piano clàssic i saxo clàssic des de ben jove, i es va llicenciar en cant-jazz per l'ESMUC.

Professionalment, ha treballat amb Joan Díaz Trio, amb Joan Monné, Perico Sambeat, Javier Colina i Jerry González, entre molts altres. També ha cantat per a diferents ballarins, com ara Damián Muñoz, Israel Galván i la companyia de Sol Picó. A més, ha format part de diferents formacions, com són Llama, Coetus, Xalupa i La Migas, així com ha col·laborat amb diferents espectacles teatrals i poètics, musicant diferents poemes, i ha participat en propostes cinematogràfiques.

Entre altres reconeixements, el 2017 va guanyar el premi Gaudí a la millor música original, i el seu segon premi Goya a la millor cançó original.

Des de 2018 toca a duo amb el pianista menorquí Marco Mezquida, estrenant espectacle al Festival Castell de Peralada i amb qui ha realitzat gires i concerts nacionals i internacionals a auditoris com el Teatro de la Zarzuela de Madrid, el Palau de la Música Catalana de Barcelona o el Blue Note de Tokio, entre d'altres.

 
Destaquem