10 de febrer: Seria l'aniversari de Maria Lluïsa Ponsa

La pianista i compositora va rebre el Gran Diploma d'Honor al Concurs de l'Institut Musical de París

La pianista, compositora i escriptora Maria Lluïsa Ponsa i Bassa, naixia el 10 de febrer de 1875 a Barcelona. Morta a la capital catalana l'any 1919, estudià a l'Acadèmia d'Esmeralda Cervantes i va ser deixebla d'Isaac Albéniz i d'Arthur Rubinstein. Als deu anys anà a París becada per l'Ajuntament de Barcelona a estudiar al Conservatori amb Antoine-François Marmontel.

L'estada a París va durar set anys, on aconseguí, a més dels premis del Conservatori, el Gran Diploma d'Honor al Concurs de l'Institut Musical de París. En tornar a Barcelona, va fer els primers concerts als teatres Principal, Romea i Líric, sempre amb gran èxit.

Fundà l'Institut Musical de Barcelona, on feia classes de música de forma benèfica per a criatures que no ho podien pagar. Fou col·laboradora de Feminal i Catalana, revistes que reivindicaven els drets de les dones.

Com a escriptora, guanyà diversos premis als Jocs Florals. Estava a punt d'editar la seva Suite española para piano quan va morir d'una pneumònia el 7 de febrer de 1919.

 
Destaquem