Al mes de juny, amb l'arribada de l'estiu, els productes de l'hort prenen més protagonisme que mai. És època de carabassons, tomàquets i enciams, entre molts altres productes dels quals podem gaudir en el seu màxim esplendor durant aquests mesos.
Avui us proposem preparar una recepta amb el tomàquet com a protagonista. Un producte molt baix en calories, ja que la majoria del seu pes és aigua, i amb un alt valor nutritiu, ja que conté vitamines antioxidants (C, E, A i algunes del grup B), minerals i un antioxidant específic pel seu color vermell: el licopè.
Preparem tomàquets farcits d'arròs.
INGREDIENTS:
- 4 tomàquets grossos
- 150 g d'arròs (integral o blanc)
- 150 grams de tonyina
- 2 ous
- Unes fulles d'enciam
- Olives farcides
ELABORACIÓ:
- Coeu l'arròs en aigua bullent, i refresqueu-lo un cop estigui fet.
- Renteu els tomàquets, talleu la part superior i buideu-los guardant la polpa.
- Bulliu els ous deu minuts en una cassola amb aigua.
- Quan els ous estiguin cuits, refredeu-los, peleu-los, i talleu-los a trossos petits.
- Prepareu també les olives ben picades.
- Barregeu els ous, la tonyina, les olives i la polpa del tomàquet a trossets en un bol.
- Farciu els tomàquets amb la barreja.
- Per presentar-los, podeu coronar els tomàquets amb la seva part superior que haureu reservat, o posar les fulles d'enciam fetes a trossets. El que preferiu.
Bon profit!