Tomàquets farcits d'arròs per llepar-se els dits!

El tomàquet és un aliment de temporada al juny, ric en vitamines

Al mes de juny, amb l'arribada de l'estiu, els productes de l'hort prenen més protagonisme que mai. És època de carabassons, tomàquets i enciams, entre molts altres productes dels quals podem gaudir en el seu màxim esplendor durant aquests mesos.

 

Avui us proposem preparar una recepta amb el tomàquet com a protagonista. Un producte molt baix en calories, ja que la majoria del seu pes és aigua, i amb un alt valor nutritiu, ja que conté vitamines antioxidants (C, E, A i algunes del grup B), minerals i un antioxidant específic pel seu color vermell: el licopè.

 

Preparem tomàquets farcits d'arròs.

INGREDIENTS:

  • 4 tomàquets grossos
  • 150 g d'arròs (integral o blanc)
  • 150 grams de tonyina
  • 2 ous
  • Unes fulles d'enciam
  • Olives farcides

ELABORACIÓ:

  • Coeu l'arròs en aigua bullent, i refresqueu-lo un cop estigui fet.
  • Renteu els tomàquets, talleu la part superior i buideu-los guardant la polpa.
  • Bulliu els ous deu minuts en una cassola amb aigua.
  • Quan els ous estiguin cuits, refredeu-los, peleu-los, i talleu-los a trossos petits.
  • Prepareu també les olives ben picades.
  • Barregeu els ous, la tonyina, les olives i la polpa del tomàquet a trossets en un bol.
  • Farciu els tomàquets amb la barreja.
  • Per presentar-los, podeu coronar els tomàquets amb la seva part superior que haureu reservat, o posar les fulles d'enciam fetes a trossets. El que preferiu.

Bon profit!

 
Destaquem