El mes d'abril és el mes de la primavera per excel·lència, i aquest fet es nota a la cuina. Deixem enrere els productes d'hivern, i arriben a la nostra taula productes com les maduixes, les nespres o els pèsols. És un bon moment per renovar les nostres receptes, que agafen frescor i color.
Avui parlem de les maduixes, un producte boníssim i amb molts beneficis per al nostre organisme, ja que són una font de vitamina C, tenen propietats desintoxicants i són beneficioses per a la circulació, el cervell, la pell i les articulacions. A més, redueixen i poden bloquejar la modificació del colesterol dolent, i poden ser afrodisíaques.
I ara que ja sabem els beneficis que té menjar maduixes, preparem una boníssima recepta amb elles: pastís de formatge amb maduixes.
INGREDIENTS:
Per a la base:
- 75 grams de galetes
- 25 grams de mantega
Per al farcit:
- 60 grams de maduixes
- 150 grams de formatge crema
- 30 grams de sucre
- 100 ml de nata per muntar
- 2 fulles de gelatina
- Essència de vainilla
Per a la cobertura:
- 150 grams de maduixes
- 30 grams de sucre
- Suc de llimona
- 1,5 fulles de gelatina

L'abril és temps de maduixes
ELABORACIÓ:
- Comencem per fer la base. Posem al got de la picadora les galetes fetes a trossos, i la mantega prèviament escalfada al microones.
- Ho triturem tot fins que quedi una massa homogènia.
- Cobrim la base d'un motlle amb paper vegetal, i posem la massa de galetes, premsant-la amb una espàtula.
- Ara, tallem les maduixes en làmines i les posem a la paret del motlle.
- Guardem el motlle a la nevera uns 15 minuts.
- Mentrestant, preparem el farcit. Comencem per posar en remull les dues fulles de gelatina durant 5 minuts.
- Triturem tres maduixes i les reservem.
- Posem el formatge crema i el sucre en un bol i ho escalfem un minut al microones.
- Ho barregem tot bé i afegim la gelatina escorreguda.
- Quan estigui ben barrejat, afegim el puré de maduixa i una culleradeta d'essència de vainilla.
- En un altre bol, muntem la nata afegint 15 grams de sucre.
- Quan estigui espessa, anem afegint, a poc a poc, la mescla de formatge i maduixes.
- Quan tot estigui ben barrejat, afegim la mescla al motlle que teníem a la nevera.
- Deixem reposar el resultat una hora a la nevera.
- Mentrestant, posem una fulla i mitja de gelatina a hidratar-se 5 minuts.
- També fem puré amb els 150 grams de maduixes.
- Afegim 30 grams de sucre i un raig de suc de llimona.
- Escalfem la barreja durant 4 minuts al microones, i ho deixem reposar.
- Escorrem la gelatina i l'afegim al puré de maduixes, barrejant-ho molt bé.
- Agafem el motlle que tenim a la nevera des de fa una hora, i posem aquesta barreja per sobre.
- Ara, ha de reposar unes 6 hores (recomanem preparar-l d'un dia per l'altre).
- A l'hora de menjar aquest pastís, el desemmotllem amb cura, i el servim amb maduixes per sobre.
Bon profit!