És temps de maduixes, fem un bon pastís!

Et proposem una senzilla recepta de pastís de formatge amb maduixes, sense necessitat de forn

El mes d'abril és el mes de la primavera per excel·lència, i aquest fet es nota a la cuina. Deixem enrere els productes d'hivern, i arriben a la nostra taula productes com les maduixes, les nespres o els pèsols. És un bon moment per renovar les nostres receptes, que agafen frescor i color.

Avui parlem de les maduixes, un producte boníssim i amb molts beneficis per al nostre organisme, ja que són una font de vitamina C, tenen propietats desintoxicants i són beneficioses per a la circulació, el cervell, la pell i les articulacions. A més, redueixen i poden bloquejar la modificació del colesterol dolent, i poden ser afrodisíaques.

I ara que ja sabem els beneficis que té menjar maduixes, preparem una boníssima recepta amb elles: pastís de formatge amb maduixes.

INGREDIENTS:

Per a la base:

  • 75 grams de galetes
  • 25 grams de mantega

Per al farcit:

  • 60 grams de maduixes
  • 150 grams de formatge crema
  • 30 grams de sucre
  • 100 ml de nata per muntar
  • 2 fulles de gelatina
  • Essència de vainilla

Per a la cobertura:

 
  • 150 grams de maduixes
  • 30 grams de sucre
  • Suc de llimona
  • 1,5 fulles de gelatina
L'abril és temps de maduixes

L'abril és temps de maduixes

ELABORACIÓ:

  • Comencem per fer la base. Posem al got de la picadora les galetes fetes a trossos, i la mantega prèviament escalfada al microones.
  • Ho triturem tot fins que quedi una massa homogènia.
  • Cobrim la base d'un motlle amb paper vegetal, i posem la massa de galetes, premsant-la amb una espàtula.
  • Ara, tallem les maduixes en làmines i les posem a la paret del motlle.
  • Guardem el motlle a la nevera uns 15 minuts.
  • Mentrestant, preparem el farcit. Comencem per posar en remull les dues fulles de gelatina durant 5 minuts.
  • Triturem tres maduixes i les reservem.
  • Posem el formatge crema i el sucre en un bol i ho escalfem un minut al microones.
  • Ho barregem tot bé i afegim la gelatina escorreguda.
  • Quan estigui ben barrejat, afegim el puré de maduixa i una culleradeta d'essència de vainilla.
  • En un altre bol, muntem la nata afegint 15 grams de sucre.
  • Quan estigui espessa, anem afegint, a poc a poc, la mescla de formatge i maduixes.
  • Quan tot estigui ben barrejat, afegim la mescla al motlle que teníem a la nevera.
  • Deixem reposar el resultat una hora a la nevera.
  • Mentrestant, posem una fulla i mitja de gelatina a hidratar-se 5 minuts.
  • També fem puré amb els 150 grams de maduixes.
  • Afegim 30 grams de sucre i un raig de suc de llimona.
  • Escalfem la barreja durant 4 minuts al microones, i ho deixem reposar.
  • Escorrem la gelatina i l'afegim al puré de maduixes, barrejant-ho molt bé.
  • Agafem el motlle que tenim a la nevera des de fa una hora, i posem aquesta barreja per sobre.
  • Ara, ha de reposar unes 6 hores (recomanem preparar-l d'un dia per l'altre).
  • A l'hora de menjar aquest pastís, el desemmotllem amb cura, i el servim amb maduixes per sobre.

Bon profit!

 
Destaquem