Sardines amb escalivada: un boníssim plat de temporada

Les sardines es poden menjar de múltiples maneres i són molt beneficioses per a la salut

Aprofitar els productes de temporada a la cuina té molts beneficis per a la salut, ja que ens ofereixen una millor aportació nutricional, i és més sostenible per al medi ambient, ja que es respecta el cicle natural dels aliments.

Com molts altres aliments, els peixos també tenen temporada, i al mes de maig és el temps de peixos com el verat, el lluç o les sardines, entre altres.

 

Aprofitant aquests productes, avui us proposem preparar un plat amb sardines com a protagonistes.  Un peix blau ric en minerals essencials com el calci, el ferro o el iode, i font d'àcids grassos omega-3, bons per al cor i el cervell.

T'expliquem com preparar sardines amb escalivada.

 

INGREDIENTS:

  • 24 sardines
  • 2 pebrots vermells i dues albergínies
  • 1 ceba de Figueres grossa
  • 2 grans d'all
  • Julivert
  • Sal grossa i fina, i pebre
  • Oli d'oliva verge extra
  • 1 branqueta de farigola i 1 de romaní
  • Pa de pagès i tomàquets de penjar

ELABORACIÓ:

  • Cremeu a la flama els pebrots, les albergínies i la ceba fins que ens quedin ben negres. Tapeu les verdures amb paper sulfurat afegint-hi la farigola i el romaní, i deixeu que vagi coent a les brases.
  • Submergiu les sardines deu minuts en aigua i sal grossa (per cada litre d'aigua, un quilogram de sal).
  • Traieu les sardines, eixugueu-les bé, i posar-les a coure a la graella, sense que els toqui la flama. Quan estiguin cuites, les reservem. Podeu treure l'espina perquè siguin més fàcils de menjar un cop servides al plat.
  • Quan les verdures estiguin escalivades, netegeu-les i poseu-les en un plat amb oli, all i julivert, i una mica de sal i pebre.
  • Ja està llest per emplatar. Ho podeu servir al plat, fent un llit d'escalivada i col·locant les sardines a sobre, o bé torrant pa de pagès sucat amb tomàquet, i posant-hi els ingredients a sobre.

Bon profit!

 
Destaquem