És època de calçots, i les calçotades comencen a estendre's per tot el territori. Però què seria dels calçots sense una bona sala romesco que els acompanyés? Aquí trobaràs una recepta fàcil i senzilla per preparar-la tu mateix i triomfar a totes les calçotades.
INGREDIENTS:
- 3 nyores
- 150 g d'ametlles torrades i pelades
- 125 g d'avellanes torrades i pelades
- 2 llesques de pa torrat
- 1/2 bitxo
- 1 cabeça d'alls escalivats
- 5 tomàquets madurs escalivats
- sal
- pebre negre i pebre vermell
- oli d'oliva verge extra
- vinagre

ELABORACIÓ
- Deixeu les nyores a remull amb aigua tèbia durant mitja hora.
- En un morter, poseu el bitxo, les ametlles, les avellanes, el pa torrat, els alls pelats i els tomàquets i piqueu-ho bé.
- Incorporeu la polpa de les nyores, i torneu a picar.
- Afegiu oli i vinagre, i remeneu bé amb la mà de morter.
- Afegiu sal al gust.
- Llesta per menjar!