La salsa que acompanya els calçots, la salsa Romesco

Prepara una recepta tradicional d'aquest condiment tan apreciat

 

És època de calçots, i les calçotades comencen a estendre's per tot el territori. Però què seria dels calçots sense una bona sala romesco que els acompanyés? Aquí trobaràs una recepta fàcil i senzilla per preparar-la tu mateix i triomfar a totes les calçotades.

 

INGREDIENTS:

  • 3 nyores
  • 150 g d'ametlles torrades i pelades
  • 125 g d'avellanes torrades i pelades
  • 2 llesques de pa torrat
  • 1/2 bitxo
  • 1 cabeça d'alls escalivats
  • 5 tomàquets madurs escalivats
  • sal
  • pebre negre i pebre vermell
  • oli d'oliva verge extra
  • vinagre
És temps de calçots
És temps de calçots | Cedida

 

ELABORACIÓ

  1. Deixeu les nyores a remull amb aigua tèbia durant mitja hora.
  2. En un morter, poseu el bitxo, les ametlles, les avellanes, el pa torrat, els alls pelats i els tomàquets i piqueu-ho bé.
  3. Incorporeu la polpa de les nyores, i torneu a picar.
  4. Afegiu oli i vinagre, i remeneu bé amb la mà de morter.
  5. Afegiu sal al gust.
  6. Llesta per menjar!

      

     
 
Destaquem