Ens refresquem amb una sopa de tomàquet i síndria

Amb les altes temperatures, la gastronomia es torna fresca i hidratant per passar la calor

Seguim amb l'estiu ben viu, i les altes temperatures que es registren a Catalunya fan necessari hidratar-se sovint i gaudir de plats frescos que ens ajudin a combatre la calor. Avui parlem d'un dels productes estrella de l'estiu a casa nostra: la síndria.

Sucosa, refrescant i dolça, la síndria és la fruita que més aigua conté (un 93%), per la qual cosa és molt hidratant (dos talls de síndria equivalen a un got d'aigua). A més, és molt baixa en calories, hidrats de carboni i greixos, per la qual cosa és molt saludable.

Igualment, la síndria és rica en Vitamina A, Vitamina C, Vitamines del grup B, Manganès i Potassi. Per tot això, té efecte diürètic i depuratiu, efecte protector del licopè davant del càncer i els problemes de cor, i conté una substància que és clau en la divisió cel·lular.

I dit tot això, i per gaudir-la d'una manera diferent, avui us proposem preparar sopa de tomàquet i síndria per dinar.

La síndria té molta aigua i és molt refrescant

La síndria té molta aigua i és molt refrescant

INGREDIENTS:

  • 200 grams de síndria
  • 8 tomàquets madurs
  • 1 pastanaga
  • 1/2 ceba morada
  • 4 tomàquets xerri
  • 1/2 llesca de pa sec
  • 100 grams de formatge fresc
  • Fulles d'alfàbrega
  • 50 ml d'aigua
  • Vinagre balsàmic
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre

ELABORACIÓ:

  • Comencem per rentar i tallar els tomàquets a trossos.
  • Els posem en un recipient alt, i anem afegint la síndria pelada i també tallada a trossos.
  • Esmicolem la mitja llesca de pa i l'afegim al recipient.
  • Deixem que s'amari una mica i ho triturem tot fins a tenir una crema fina.
  • Salpebrem lleugerament, i afegim unes gotes de vinagre i un raig d'oli.
  • Ho tornem a triturar tot junt. Si queda massa espès, podem afegir una mica d'aigua freda.
  • Colem la mescla i la reservem a la nevera.
  • Mentrestant, rentem els tomàquets xerri i el tallem per la meitat.
  • També rentem la pastanaga, la pelem, i la ratllem.
  • I tallem a dauets el formatge fresc.
  • Ara, és hora de servir els plats.
  • Agafem plats fondos i posem els tomàquets partits, dauets de formatge fresc i pastanaga ratllada.
  • Ho amanim amb sal i pebre, i una mica d'oli.
  • Servim la sopa de tomàquet i síndria, i posem una fulla d'alfàbrega per acabar el plat.

Bon profit!

 
Destaquem