Receptes d'estiu: Musclos gratinats

Els mesos d'estiu a Catalunya són el moment òptim per gaudir d'aquest mol·lusc

Si hi ha una cosa que no podem obviar gastronòmicament a Catalunya durant els mesos d'estiu, aquesta són els musclos. I és que aquest mol·lusc, que viu el seu moment òptim durant els mesos de calor, no solament està boníssim, sinó que, a més, té múltiples propietats beneficioses per a la nostra salut.

Entre elles, els musclos són rics en proteïnes (10,5 g per cada 100 g) i contenen els nutrients bàsics per a la regeneració de teixits i per preservar la musculatura. També són el marisc amb més omega-3, substància amb propietats antiinflamatòries, i són antidepressius, ja que contenen una gran quantitat de vitamina B12. Igualment, són rics en vitamina C, amb funcions antioxidants, i tenen vitamina A, que estimula la producció de glòbuls blancs, les defenses del nostre organisme.

Si parlem de minerals, els musclos tenen un alt contingut de seleni, que controla les funcions de la glàndula tiroide i actua contra les infeccions, i també de zinc, que participa en la defensa del nostre organisme.

I ara que sabem tot això, què us sembla si preparem musclos gratinats?

INGREDIENTS:

  • 1 quilo de musclos
  • 300 grams de mantega
  • 4 alls
  • Branques de julivert

ELABORACIÓ:

  • Per començar, netegem els musclos.
  • Els posem en una olla amb un raig d'aigua, i els obrim al vapor.
  • Mentrestant, desfem la mantega a punt de pomada.
  • Pelem els alls, i els trinxem, juntament amb el julivert.
  • Ho barregem amb la mantega, i afegim una mica de sal.
  • Quan els musclos estiguin oberts, separem la clova buida, i posem la clova amb el musclo en una safata de forn.
  • Posem una mica de la salsa de mantega que hem preparat per sobre de cada un.
  • Ho gratinem un minut al forn.

I ja els tenim!

Més informació
 
Destaquem