Si parlem de productes de temporada al mes de juny a Catalunya, és impossible no parlar de la fruita dolça, que, arribat el bon temps, és una de les protagonistes de la gastronomia arreu el país. Entre ella, el préssec és un dels protagonistes al mes de juny, ja que és quan el comencem a trobar amb força a casa nostra.
El préssec, a més d'estar boníssim, t’aporta minerals com el potassi, que contribueix al bon funcionament del sistema nerviós i dels músculs. Destaca també pel seu contingut en vitamina C (el 20% del que necessites cada dia), i conté betacarotens, que ajuden a protegir la vista i la pell i són un gran antioxidant. Finalment, destaca el seu alt contingut en fibra, especialment si el mengem amb pell, que ajuda a regular el teu trànsit intestinal.
I ara que sabem tot això, i sabent que el podem menjar sol, a dauets amb el iogurt, amb una macedònia natural, o com més ens apeteixi, avui et proposem fer melmelada de préssec casolana!
INGREDIENTS:
- 4 préssecs de vinya madurs
- 100 grams de sucre blanc
- 1/2 llimona
- 1 culleradeta de gingebre en pols
- Bitxo en pols
ELABORACIÓ:
- Comencem netejant, pelant i tallant a quarts els préssecs.
- Posem els trossos en un bol, i espremem per sobre la mitja llimona remenant-ho molt bé.
- Afegim ara el sucre, el gingebre i un polsim de bitxo en pols.
- Ben barrejat, ho posem al microones i ho coem 8 minuts a màxima potència.
- A la meitat, parem la cocció, ho remenem bé, i seguim.
- Passat aquest temps, ho triturem tot.
- Deixem que es refredi a temperatura ambient.
- Un cop freda, la posem en el pot que més ens convingui, i la guardem a la nevera.
Ja tenim melmelada de préssec per als nostres esmorzars!