Ara que és temps de calçots, aprofitem per descobrir una boníssima manera de preparar-los a casa. Si bé a tots ens agraden les tradicionals calçotades, potser enguany no ha estat possible gaudir-ne. Això no vol dir que no es pugui menjar calçots.
A casa es poden preparar de múltiples maneres, fent una truita o una quiche, per exemple. Però avui us proposem preparar-los arrebossats. Us llepareu els dits!
INGREDIENTS:
- 20 calçots
- 50 grams de farina
- 1 ou
- 200 ml d'aigua
- Oli d'oliva i sal
ELABORACIÓ:
- Aconseguiu calçots, com més prims millors.
- Retireu la part exterior, les arrels i la part verda de les fulles.
- Netegeu els calçots i escorreu-los.
- En un bol, poseu un rovell d'ou amb una cullerada d'oli, una mica de sal, i la farina.
- Remeneu-ho amb un batedor de varetes fins que us quedi una pasta sense grumolls.
- Afegiu l'aigua a la barreja i torneu-ho a remenar.
- Deixeu reposar la pasta resultant 30 minuts.
- Mentrestant, munteu la clara d'ou a punt de neu.
- Passats els 30 minuts, mescleu la clara d'ou suaument amb la pasta.
- Suqueu els calçots en aquesta pasta i fregiu-los en oli abundant i calent fins que quedin rossos.
- Escorreu-los en paper absorbent.
Serviu-los en calent, acompanyats de romesco!