L'11 de maig se celebra Sant Ponç, patró dels herbolaris i els apicultors, i a Catalunya, se celebren múltiples fires en honor seu on podem trobar herbes remeieres i productes naturals.
Coincidint amb aquesta data, us proposem preparar un d'aquells plats de tota la vida, molt saludables, amb una d'aquestes plantes: la sopa de farigola.
L'heu tastat mai?
INGREDIENTS (4 persones):
- 1 litre de brou de verdures o aigua
- Branques de farigola fresca
- 2-4 alls pelats
- Pa sec o torrat
- 1 ou dur per persona
- Oli d'Oliva Verge Extra
ELABORACIÓ:
- Agafem una olla i enrossim els alls, prèviament aixafats.
- Afegim les branques de farigola, i li donem un parell de voltes.
- Ara, afegim el brou o l'aigua i ho deixem coure tot junt uns 10 minuts.
- Colem el brou, retirant els alls i la farigola.
- El tornem a l'olla i al foc, i afegim el pa tallat fi.
- Ho deixem coure uns 8 minuts, i salem al gust.
- Passat aquest temps, ho triturem, o ho batem si volem trobar els trossos de pa.
- Ho emplatem, i afegim l'ou cuit partit per la meitat.
- Corregim de sal si és necessari, i afegim un raig d'oli.
I ja la teniu a punt. Bon profit!