Recepta: Sopa de farigola

Una recepta molt adient per Sant Ponç!

L'11 de maig se celebra Sant Ponç, patró dels herbolaris i els apicultors, i a Catalunya, se celebren múltiples fires en honor seu on podem trobar herbes remeieres i productes naturals.

Coincidint amb aquesta data, us proposem preparar un d'aquells plats de tota la vida, molt saludables, amb una d'aquestes plantes: la sopa de farigola.

L'heu tastat mai?

INGREDIENTS (4 persones):

  • 1 litre de brou de verdures o aigua
  • Branques de farigola fresca
  • 2-4 alls pelats
  • Pa sec o torrat
  • 1 ou dur per persona
  • Oli d'Oliva Verge Extra

ELABORACIÓ:

  • Agafem una olla i enrossim els alls, prèviament aixafats.
  • Afegim les branques de farigola, i li donem un parell de voltes.
  • Ara, afegim el brou o l'aigua i ho deixem coure tot junt uns 10 minuts.
  • Colem el brou, retirant els alls i la farigola.
  • El tornem a l'olla i al foc, i afegim el pa tallat fi.
  • Ho deixem coure uns 8 minuts, i salem al gust.
  • Passat aquest temps, ho triturem, o ho batem si volem trobar els trossos de pa.
  • Ho emplatem, i afegim l'ou cuit partit per la meitat.
  • Corregim de sal si és necessari, i afegim un raig d'oli.

I ja la teniu a punt. Bon profit!

 
Destaquem