Una recepta refrescant: Carpaccio de tomàquet rosa

Un dels productes estrella de l'estiu és el tomàquet, i es pot gaudir de múltiples maneres

Com ja hem comentat en diferents ocasions, l'estiu té moltes coses bones, entre elles, la gastronomia, que es vesteix de colors i de sabor amb els productes de temporada a Catalunya. I sense cap mena de dubte, un dels productes estrella d'aquesta temporada són els tomàquets que, no solament estan boníssims, sinó que es poden gaudir de múltiples maneres.

Parlem avui del tomàquet rosa, una varietat d'estiu amb unes característiques pròpies úniques tant d'aspecte, textura com de sabor.

Es tracta d'un tomàquet gegant amb formes irregulars a manera de cicatrius, i que té una presència i un gust extraordinaris. A més, té molts beneficis per a la salut. El tomàquet és un fruit que ens ajuda a hidratar-nos durant l'època d'estiu. És molt ric en beta carotè, que és un precursor de la vitamina A. És bastant important per a la cura de la pell i presentades propietats nutricionals beneficioses per a la salut com és una aportació de potassi, vitamina C, és baix en carbohidrats i calories i no conté greix.

I ara que sabem tot això, us proposem preparar un carpaccio de tomàquet rosa.

INGREDIENTS:

  • 1 tomàquet rosa gros
  • 1 burrata
  • Pesto
  • Alfàbrega
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre

ELABORACIÓ:

  • Comencem per netejar bé el tomàquet.
  • Tot seguit, el tallem ben fi amb l'ajuda d'un ganivet o una mandolina.
  • Agafem un plat o una safata, i disposem els talls de tomàquet de manera que cobreixin tot el fons.
  • A sobre, hi posem la burrata sencera (o feta a rodanxes, com preferiu).
  • Ara, ho amanim tot amb una mica de salsa pesto, sal, oli i pebre.
  • I per acabar, ho decorem amb unes fulles fresques d'alfàbrega.

Ja tenim un primer plat molt refrescant i nutritiu per als dies d'estiu!

 
Destaquem