Recepta: Orada al forn amb verdures

El setembre, a Catalunya, és temps d'orada, un dels productes de temporada

Amb el mes de setembre, comencem a dir adèu a l'estiu, i també a les receptes més pròpies d'aquesta època de l'any. Ara, comencem a introduir nous productes a la nostra taula, i entre els productes de temporada a Catalunya, si parlem de peixos, no ens podem oblidar de l'orada.

Si bé és un producte que podem gaudir tot l'any, la seva temporada comença just ara. Es tracta d'un peix que té un baix contingut de greix (1g per 100 g), sent un peix magre i amb un alt contingut de proteïnes de gran valor biològic. És font de potassi, fòsfor i seleni.

Entre les vitamines destaquem les del grup B, especialment la B12, niacina o vitamina B3 i vitamina B6. Pel que fa a les vitamines liposolubles, és font de vitamina D.

Gastronòmicament, és molt versàtil a la cuina, ja que permet un ampli ventall de preparacions. Avui us proposem preparar-la al forn amb verdures.

INGREDIENTS:

  • 2 orades
  • 2 patates petites
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • Cirerols
  • Farigola i romaní fresc
  • Sal i pebre negre
  • Oli d'oliva

ELABORACIÓ:

  • En primer lloc, quan anem a buscar les orades, demanem que ens les deixin a punt per a posar al forn.
  • Ja a la cuina, comencem per netejar i pelar les patates, i les tallem a rodanxes.
  • Netegem també la ceba i el pebrot, i els tallem a la juliana.
  • Els cirerols, els podem deixar sencers, o partir-los per la meitat.
  • En una safata de forn, posem totes les verdures que hem preparat.
  • Afegim la farigola i el romaní, ho salpebrem, i reguem amb un bon raig d'oli d'oliva.
  • Quan ho tinguem a punt, tapem la safata amb paper d'alumini i la posem al forn a 180 graus durant 30 minuts.
  • Després d'aquesta mitja hora, traiem la safata del forn, retirem el paper d'alumini, i posem les orades senceres a sobre de les verdures.
  • Afegim una mica de sal a les orades, i un raig d'oli, i tornem a posar la safata al forn, ara sense tapar.
  • Ho coem tot junt mitja hora més.

I ja està a punt per a gaudir-ne!

Més informació
 
Destaquem