Recepta: Fem la tradicional coca de Montserrat

Unes postres boníssimes per gaudir qualsevol dia, però especialment el 27 d'abril

Aquest dimecres, 27 d'abril, és la Mare de Déu de Montserrat, i Catalunya celebra així el dia de la seva patrona. Els qui han visitat o visiten el Monestir de Montserrat saben que, aquesta sortida, és sinònim, entre altres coses, de gaudir de la tradicional coca de Montserrat, també anomenada montserratina. Una coca esponjosa i senzilla, plana, allargada i coberta de sucre, que es menja tradicionalment per berenar, i sovint acompanyada d'un bon tros de xocolata.

La coca es pot adquirir a les diferents botigues i pastisseries que hi ha a Montserrat, però també és possible fer aquesta boníssima coca a casa per poder-ne gaudir en família.

INGREDIENTS:

  • 500 grams de farina força
  • 200 grams d'aigua
  • 35 grams de llard
  • 1 ou
  • 10 grams de sal
  • 25 grams de sucre
  • 25 grams de llevat premsat
  • vainilla
  • colorant d'ou
  • sucre
  • També podeu afegir pinyons

ELABORACIÓ:

  • Desfés el llevat amb el sucre, l'ou, el colorant i la vainilla.
  • Incorpora la farina, la sal, el llard i l'aigua.
  • Pastar-ho tot amb força durant uns 15 o 20 minuts. Ha de quedar flexible sense trencar-se.
  • Deixeu-la reposar deu minuts, i aneu fent voles d'uns 200 grams, en funció de la mida de la coca que vulgueu fer.
  • Per treballar la massa, fes servir oli, i no farina, així s'estirarà correctament.
  • Aneu donant-li forma amb el corró fins que quedi fina i estirada.
  • Poseu-la sobre el paper de forn a la safata i deixar-la reposar entre 3 i 4 hores dins del forn fred.
  • Quan hagi llevat, pinta les coques amb ou batut, i posa-hi sucre per sobre.
  • Enfornar-les a uns 190 graus durant 20-25 minuts.

Un cop s'hagi refredat, ja està llesta per menjar, sola, o amb un bon tros de xocolata!

 
Més informació
 
Destaquem