Una recepta d'estiu ben dolça: Albercocs amb mel

Moltes fruites tenen el seu moment òptim durant l'estiu a Catalunya

Els mesos de més calor són mesos de fruites boníssimes a Catalunya. Unes fruites que, portades a la cuina, ens permeten elaborar plats senzills i boníssims que agraden a grans i petits.

Una d'aquestes fruites de temporada és l'albercoc que, a més de ser boníssim, conté un 90% d'aigua, i destaca per tenir una gran quantitat de fibra, i tenir efecte prebiòtic.

Entre els efectes que té en el nostre organisme destaca el seu efecte antioxidant elevat, l'efecte astringent, antiinflamatori i protector del fetge, i l'efecte dermoprotector, però cal tenir precaució en cas de càlculs renals.

Avui el portem a la cuina per preparar unes boníssimes postres d'estiu: albercocs amb mel.

 

INGREDIENTS:

8 albercocs
2 cullerades de mel d'acàcia
1 canonet de vainilla
1 taronja
200 ml de vi dolç

ELABORACIÓ:

Comencem per pelar els albercocs, i els reservem.
Tot seguit, rentem la taronja i la pelem.
Fem bastonets amb la pela, i espremem el suc.
Posem el vi dolç i el suc de taronja en un cassó, i afegim els bastonets de pell de taronja, la mel i la vainilla.
Ho posem al foc i, quan arrenqui el bull, afegim els albercocs.
Ho coem tot junt, a foc lent, uns 10 minuts.
Passat aquest temps, traiem els albercocs i els posem en un bol.
Després, deixem reduir el suc de la cocció.
Posem la reducció per sobre dels albercocs, i ho deixem refredar tot a la nevera.
Quan estigui fred, està a punt per servir.

Bon profit!

 
Destaquem