Recepta dels canelons de l’àvia de tota la vida

Ningú cuina millor que l'àvia

Els canelons de l'àvia són un plat típic de la cuina catalana que se sol menjar durant les festes de Nadal. Els canelons es fan a partir de carn rostida expressament per preparar-los, amb una beixamel ben cremosa i un formatge gratinat que els dona un toc cruixent. El resultat són uns canelons que tenen un sabor i una textura que els fa únics!

La recepta dels canelons de l’àvia és una herència que ha passat de generació en generació i que és molt valorada per les famílies, ja que cadascuna sol tenir la seva pròpia versió. Si vols provar de fer aquest plat a casa, aquí tens la nostra recepta pas a pas.

Ingredients dels canelons de l’àvia

  • 1 paquet de plaques de canelons
  • 250 g de pit de pollastre
  • 200 g de llom de porc
  • 2 fetges de pollastre
  • 2 grans d’all
  • 1 ceba mitjana
  • 2 tomàquets de penjar
  • 1 branca de canyella
  • 1 farcell d’herbes de rostit
  • 125 ml de vi ranci
  • 25 g de ceps deshidratats (opcional)
  • Formatge ratllat
  • Mantega
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre

Prepara els canelons de l’àvia pas a pas

  • Pas 1, prepara la carn rostida: Comença rostint el pit de pollastre i el llom de porc a la cassola. Un cop rostits, trinxa la carn en trossos petits i reserva.
  • Pas 2, fes la salsa: En una cassola, sofregeix la ceba i els alls fins que estiguin daurats. Agrega els tomàquets de penjar i deixa que es cogui durant uns minuts. Afegeix la carn rostida, la branca de canyella, el farcell d’herbes de rostit i el vi ranci. Deixa que la salsa cogui durant uns 30 minuts.
  • Pas 3, prepara la beixamel: En una cassola a part, fes la beixamel. Fon la mantega i afegeix la farina. Remena bé fins que la farina estigui ben integrada. Afegeix la llet a poc a poc, sense deixar de remenar, fins que la beixamel estigui ben cuita. Afegeix una mica de nou moscada, sal i pebre.
  • Pas 4, fes els canelons: Cou les plaques de canelons segons les instruccions del fabricant. Omple cada placa amb la carn rostida i enrotlla-la. Posa els canelons en una safata per al forn i cobreix-los amb la beixamel. Empolvora el formatge ratllat per sobre i gratina al forn durant uns 20 minuts o fins que el gratinat estigui al teu gust.
  • Pas 5, gaudeix els canelons de l’àvia: Serveix la quantitat de canelons que desitgis en un plat i menja.

Els canelons de l’àvia ens agraden!

Aquí tens la recepta dels canelons de l'àvia! La dificultat de la recepta que t’hem donat és mitjana i el temps de preparació no és excessiu. Els passos a seguir són detallats, però no són molt complicats. Així doncs, si ets una persona amb una mica d’experiència a la cuina, no hauries de trigar massa a fer aquest plat. De fet, si segueixes les instruccions amb atenció, pots tenir els canelons a taula en menys d’una hora. D’altra banda, els canelons són un plat que es pot congelar sense problemes. Per això, si us sobren canelons, pots congelar-los per a un altre dia.

Esperem que gaudeixis d'aquest plat tan especial i que el puguis compartir amb la teva família i amics. Bon profit!

 

 
Destaquem