Una recepta ben nadalenca: tall rodó farcit al forn

Aquesta recepta tradicional és un regal per als sentits i portarà l'autèntic sabor de Catalunya als vostres paladars

Amb la temporada nadalenca a les nostres portes, no hi ha res millor que sorprendre la família i amics a la taula. La cuina catalana té molts plats típics i deliciosos que són perfectes per aquestes festes, com l’escudella o els canelons de Sant Esteve. Avui, et proposem el tall rodó farcit al forn. Aquesta recepta tradicional és un regal per als sentits i portarà l'autèntic sabor de Catalunya als vostres paladars. A continuació, t’expliquem com preparar-la pas a pas.

Ingredients del tall de rodó farcit al forn

Per a la preparació del tall de rodó farcit al forn, necessitaràs els següents ingredients:

  • 1 tall rodó gran tendre
  • 8 cebes petites
  • 1 cabeça d’alls
  • 2 pastanagues
  • 2 fulles de llorer
  • Aigua o brou de carn
  • 1 raig de conyac o vi ranci
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre negre
  • Herbes aromàtiques i nou moscada

Pots comprar el tall rodó ja farcit a la teva carnisseria habitual, o bé preparar-lo tu mateix. Si ho fas així, necessitaràs:

  • 50 grams de cansalada viada 
  • 1 tall de pernil salat o dolç
  • 1 ou dur
  • 1 pebrot vermell petit i escalivat
  • 50 grams d’olives sense pinyol

Omple la carn amb aquests ingredients, i lliga-la bé amb fil de cuinar. Un cop farcida la carn, la cuinarem.

Com preparar el tall de rodó farcit al forn

Ara toca cuinar el tall de rodó farcit al forn. Et deixem amb les instruccions: llegeix-les i segueix-les amb molta cura si bols que surti bé!

  1. Per començar, posa una cassola fonda que pugui anar al forn al foc, amb oli d’oliva, el tall rodó salpebrat, i una mica de nou moscada.
  2. Pela i talla els alls, les cebes, les herbes i la pastanaga i afegeix-les a la cassola.
  3. Rosteix el tall rodó per tots els costats, fins que tingui un bon color. Aleshores, afegeix un raig de conyac o vi ranci i deixa que s’evapori.
  4. Cobreix el tall rodó amb el brou i porta’l al forn a 200 graus.
  5. Deixa’l coure uns 40 minuts (aproximadament), girant-lo a la meitat del temps. Quan estigui fet, treu-lo de la cassola i deixa que es refredi el suc.
  6. Passa el suc per la batedora i el cola’l.
  7. Talla el tall rodó fred i torna’l a posar a la cassola. Tira la salsa per sobre i torna’l a escalfar
  8.  Ja pots servir el tall de rodó farcit al forn!

T’atreveixes a preparar el tall de rodó farcit al forn? Aquí et deixem més receptes nadalenques.

 
Destaquem