Els mesos de més calor de l'any és recomanable menjar productes amb un alt contingut d'aigua per mantenir-nos ben hidratats. Això, a la cuina, es tradueix a l'estiu amb receptes fresques i divertides que faran les delícies dels nostres comensals. Avui us proposem una recepta feta amb un dels productes estrella de l'estiu: la síndria.
Preparem un gaspatxo de síndria, refrescant i boníssim.
INGREDIENTS:
- 500 grams de síndria
- 5 tomàquets
- 10 maduixots
- 1 cogombre
- Mig pebrot verd italià
- 1 ceba tendra
- 1 gra d'all
- 100 grams de pinyons
- 10 fulles de menta
- Gingebre
- Sal
- Vinagre
- Oli d'oliva
ELABORACIÓ:
- Pelem i netegem la síndria i els tomàquets.
- Netegem la ceba tendra i el pebrot verd, i els tallem a trossos.
- Dins el got de la batedora, ratllem el gingebre i afegim la menta i el vinagre.
- Afegim els maduixots i la síndria.
- Afegim també el gra d'all i la ceba, així com el pebrot verd.
- Posem també al got de la batedora el tomàquet ratllat i oli d'oliva.
- Mentrestant, torrem els pinyons en una paella. En guardem uns quants, i la resta els posem dins el got.
- Afegim el cogombre i salem lleugerament.
- Ho triturem tot fins que quedi ben fi, i colem la barreja.
- El resultat, el guardem a la nevera durant una hora perquè es refredi.
- A l'hora de servir, ho posem en bols i afegim menta, pinyons o trossets de tomàquet, i un raig d'oli.
Bon profit!