Ara que encara és temps de carabassa, aprofitem aquesta verdura per preparar una recepta ben diferents: un pastís de carabassa per a les postres que us sorprendrà. Una recepta molt senzilla i boníssima amb la qual gaudir de les propietats d'aquesta verdura d'una manera diferent.
I és que la carabassa és un aliment rehidratant, ja que conté un 90% d'aigua. A més, el 20% és proteïna, el 70% hidrats de carboni i el 13% greixos (majoritàriament poliinsaturats). A més, és rica en vitamines i minerals, i té un alt contingut en fibra.
Avui en gaudim amb pastís de carabassa:
INGREDIENTS:
- 1 làmina de pasta brisa
- 400 grams de carabassa
- 130 grams de sucre morè
- 400 ml de llet
- 2 ous
- Canyella i gingebre en pols
ELABORACIÓ:
- Comencem per pelar la carabassa i la tallem a trossets.
- Coem la carabassa a la papillota al forn durant 20 minuts a 200 graus.
- Quan estigui cuita, la retirem del forn.
- Triturem la carabassa juntament amb la llet, el sucre, els ous, i un polsim de canyella i gingebre.
- Mentrestant, estenem la pasta brisa sobre una safata de forn i la coem a 180 graus durant 10 minuts.
- Passats els deu minuts, posem la barreja de carabassa a sobre de la pasta brisa i ho tornem al forn, a 180 graus, durant mitja hora.
I ja la tenim a punt per gaudir-ne!