Preparem musclos gratinats

L'estiu és època de musclos, un producte amb moltes propietats nutricionals

Una de les coses bones de l'estiu és que, gastronòmicament, es pot gaudir de productes boníssims que arriben a les nostres taules de maneres ben diverses. I un dels productes estrella de l'estiu són els musclos, una joia de la gastronomia amb grans propietats nutricionals que es poden menjar de moltes maneres diferents.

Aquest producte del mar aporta infinitat de beneficis per a la nostra salut. Entre ells, enforteixen el nostre sistema immunitari (rics en vitamina A), són bons pels músculs (gran font de proteïnes), cuiden ossos i dents (contenen vitamina C i de fòsfor), i són un poderós antiinflamatori, a més d'ajudar a tractar la depressió.

I ara que ja sabem tots aquests beneficis de consumir musclos, us proposem una recepta boníssima i fàcil de preparar: musclos gratinats.

INGREDIENTS:

  • 1 quilo de musclos
  • 300 grams de mantega
  • 4 alls
  • 5 branques de julivert
  • Pa ratllat

ELABORACIÓ:

  • Comencem per netejar i rentar bé els musclos.
  • Feta aquesta tasca, poseu-los en una olla amb un raig d'aigua, i poseu-los al foc amb l'olla tapada uns minuts perquè s'obrin.
  • Mentrestant, porteu la mantega al punt de pomada.
  • Peleu els alls, i trinxeu-los amb el julivert.
  • Barregeu aquests dos ingredients amb la mantega, afegint una mica de sal.
  • Quan els musclos s'hagin obert, separeu la clova, i poseu la part amb la molla en una safata de forn.
  • Damunt de cadascun dels musclos, poseu una mica de la barreja feta amb mantega.
  • Afegiu també una mica de pa ratllat.
  • Gratineu-los al forn durant un minut.
  • I llestos!

Bon profit!

 
Destaquem