Preparem lasanya de carabassó casolana

T'expliquem com fer un àpat boníssim amb un producte de temporada: el carabassó

L'arribada del mes de maig és sinònim de bon temps, i això es tradueix a la cuina amb els productes propis d'aquesta temporada. Les fruites i verdures prenen protagonisme. Entre elles, el carabassó. Una hortalissa molt hidratant (el 95% és aigua), rica en vitamina C i vitamina B9.

Avui us proposem preparar una lasanya de carabassó boníssima.

INGREDIENTS:

  • 1 quilo de carabassons
  • 2 cebes
  • 1/2 quilo de xampinyons
  • Tomàquet triturat
  • Pasta de lasanya
  • Mantega
  • Salsa beixamel

ELABORACIÓ:

  • Bullim uns 15 minuts les plaques de lasanya en una olla d'aigua amb sal i un raig d'oli, les escorrem i les passem per aigua freda.
  • En una paella amb una mica d'oli, coem els xampinyons fets a làmines, i els reservem.
  • També en una paella coem la ceba tallada petita amb una mica d'oli. Quan estigui una ica cuita, afegim el carabassó tallat ben prim. Ho reservem quan estigui cuit.
  • Preparem la salsa de tomàquet posant el tomàquet triturat en una paella amb oli, i salpebrant-la. Quan hagi reduït, la reservem.
  • Cobrim el fons d'una safata de forn amb una mica de mantega i posem una capa de làmines de lasanya.
  • Afegim els ingredients: una capa de carabassó amb ceba, una capa de xampinyons, i una capa de tomàquet.
  • Cobrim amb una capa de làmines de lasanya, i repetim l'operació amb els ingredients.
  • Posem una última capa de làmines de lasanya i ho cobrim de beixamel i formatge ratllat.
  • Ho posem al forn, ho gratinem, i llest per menjar!
 
Destaquem