Avui ens posem a la cuina per preparar hamburgueses d'albergínia. Una recepta molt fàcil de fer, i molt saludable.
I és que l'albergínia és un aliment molt saludable. Té un contingut en proteïnes baix, hidrats de carboni i cap greix. Així, el 92% del seu pes és aigua, és una gran font de vitamines i minerals, i una font de fibra. A més, és antioxidant.
Descobrim com fer-les!
INGREDIENTS:
- 1 albergínia gran
- 1 pebrot vermell
- 1 ceba
- 2 alls
- 2 ous
- Julivert
- 75 grams de pa ratllat
- 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
- Comencem per coure les verdures al forn. Les posem netes sobre la safata de forn, amb calor dalt i baix, i les coem uns 45 minuts a 250 graus.
- Quan estiguin cuites, les posem sobre paper absorbent fins que es refredin.
- Quan s'hagin refredat, els traiem la pell i les tallem ben petites.
- Posem totes les verdures en un bol i afegim el julivert i l'all picats al gust.
- Afegim ara els dos ous, salpebrem, i ho remenem tot bé.
- Quan estigui ben barrejat, incorporem el pa ratllat. Barregem bé i ho deixem reposar 20 minuts.
- Passat aquest temps, anem fent boletes amb la pasta, i les aplanem donant-los la forma d'hamburguesa.
- Si s'enganxen, les podem arrebossar amb una mica de pa ratllat.
- Per coure-les, preescalfem una paella amb una mica d'oli d'oliva i coem cada hamburguesa uns minuts per cada costat fins que es daurin.
- Les retirem de la paella, i les posem sobre paper absorbent.
I ja estan a punt per menjar!