Preparem uns boníssims musclos a la marinera

Els musclos del Delta de l'Ebre són apreciats arreu de Catalunya

A l'estiu la nostra cuina es transforma per complet, amb nous productes típics d'aquesta època a Catalunya que fan les delícies de grans i petits. Ja és ben sabut que la fruita i la verdura viuen un moment d'esplendor quan comença l'estiu. Però també és el moment de gaudir d'altres productes, com alguns de procedents del mar, que resulten exquisits.

Avui parlarem dels musclos el Delta de l'Ebre, que arriben al moment òptim de ser consumits als mesos de juny i juliol, i que destaquen per la consistència i exquisidesa de la seva carn.

Entre les múltiples propietats saludables que aporten al nostre organisme, els musclos són rics en proteïnes (bàsiques per preservar la musculatura i regenerar els teixits, aporten una gran quantitat de vitamina B12 (millora l'estat d'ànim), i són el marisc més ric en omega-3 (amb propietats antiinflamatòries). A més, contenen vitamina C (antioxidant), són rics en minerals com el seleni i el zinc, i tenen vitamina A (estimula la producció de glòbuls blancs).

A l'hora de portar-los a la cuina, la manera més habitual de preparar-los és al vapor, però són molt versàtils, podent-se incorporar a les amanides, cremes, arrossos... i cuinar-se de múltiples maneres.

 

Avui us proposem preparar musclos a la marinera!

INGREDIENTS:

  • 2 quilos de musclos
  • 4 tomàquets
  • 4 grans d'all
  • 50 grams d'ametlles torrades
  • 1 cullerada de farina
  • 1 cullerada de pebre vermell dolç
  • 1 raig de vermut blanc
  • Julivert
  • Oli d'oliva

ELABORACIÓ:

  • Comencem per netejar bé els musclos i els posem en una cassola.
  • Afegim un raig de vermut blanc, i els fem obrir al vapor.
  • Quan s'hagin obert, els reservem, i reservem també el suc de la cocció colat.
  • Ara, en una paella, sofregim dos grans d'all picats.
  • Quan s'hagin enrossit, afegim els tomàquets ratllats i el julivert picat.
  • Mentre es cou uns tres minuts, fem la picada.
  • Triturem en un got dos grans d'alls, les ametlles i una mica del suc de la cocció dels musclos.
  • Ara, posem al sofregit que tenim a la paella una cullerada de farina i una de pebre vermell dolç.
  • Ho remenem una mica i afegim la picada.
  • També ho remenem, i afegim els musclos.
  • Hi donem un parell més de voltes, afegint una mica de suc de cocció dels musclos.

I ja els tenim a punt per gaudir-los!

 
Destaquem